БСП, Възраждане и ИТН внесоха вот на недоверие

БСП внесе вота си на недоверие срещу кабинета „Денков-Габриел“ поради „провал в политиката за отбрана и сигурност“. Той е подкрепен и от „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

Част от мотивите за вота е Шенген, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й развитието на въпроса чакали всички, но прогрес нямало никакъв.

И коментира като „много притеснително“ неявяването на ГЕРБ и ДПС в пленарна зала и нерегистрирането на ПП/ДБ поради това, че трябва да се приемат много важни закони като бюджета например.

„Има такъв народ“ подкрепят категорично и втория внесен от БСП вот на недоверие срещу кабинета Денков.

„Да отидат при Делян Пеевски, да го попитат какво могат и какво не могат да правят, да получат разрешение, да му занесат едно кафе, да занесат и на Ахмед Доган, разбирам, че той ще е човекът, който ще управлява. Христо Иванов знае пътя към Росенец, да вземе едно поясче с патенце и да дождапа до там, там предполагам Доган ще го черпи с кафе, баклава, салам или каквото там, и да получи инструкции. Позорна работа, те са жалки и не заслужават да управляват“, остро-ироничен бе председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

По думите му ПП/ДБ нямат легитимността да управляват, защото от днешния ден е видно, че нямат мнозинство в парламента, а освен това „яли бой“ на местните избори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене