Селски тарикат иначе от град!„Скри се от изборите, както предния път, когато си премести регистрацията на село в последния момент.“

Сривът на ГЕРБ започна, когато на първия тур на местните избори партията остана като първа политическа сила в общинските съвети на много места, но на балотажа губи ключови кметски позиции.

 

Голямата картина зад вече завършилите местни избори може да се обобщи така: хегемонията на ГЕРБ в местната власт е силно нащърбена. Извън загубата на ключови градове, партията на Борисов наистина запазва първенството си в голяма част от общинските съвети, но дори като първа политическа сила в тях тя става все по-зависима за сформирането на мнозинство. На някои места, където кандидати на ГЕРБ се явиха на балотаж, изглеждаше, че ще спечелят на косъм. Част от тези градове обаче загубиха.

Благоевград е един от тях!

Междувременно областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков е поздравил с победата новия кмет на Благоевград Методи Байкушев. С това той е признал, че са загубили областния град, но е пожелал успех за Байкушев и добро бъдеще за града.

 

Не остана член на ГЕРБ, който да не реагира в социалните мрежи срещу действията и работата на Новаков в областта.

„Този се скри преди изборите, за да има оправдание за провала на ГЕРБ“, заподозряха други, когато стана ясно, че Новаков е влязъл в казарма.

Други пък бяха убедени, че висша чиновническа длъжност в централата на НАТО в Брюксел е причината евродепутатът и областен лидер на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков в най-отговорното време на местни избори за политиците да влезе доброволно в казармата.

Това се коментира усилено в Благоевград през последните дни.

„Скри се от изборите, както предния път, когато си премести регистрацията на село в последния момент.“

 

Пред медиите тогава Новаков мотивира решението си с изявление, че военната служба е дълг на всеки един български гражданин. „Да браниш държавата си е конституционен дълг на всеки един гражданин. Аз просто изпълнявам дълга си в момент, когато нейният цивилизационен избор е обект на дебат, за жалост“.

„Аз имам работа, която много ми харесва, за която съм се борил, която ценя и ме кара да се чувствам реализиран, и мисля да си довърша мандата така, както ми е поставена задачата. Ако не ми поставят друга. Към момента висши длъжности не ме интересуват, освен това ГЕРБ да спечели в Благоевградска област навсякъде, където имаме кандидати, и паралелно работата ми в Европейския парламент да върви“, така Андрей Новаков коментира слуховете, че се готви да се кандидатира за пост в централата на НАТО.

На въпрос защо точно в разгара на предизборната кампания реши да влезе в казармата, той отговори: „За последните 3 г. това са осми избори, които правим. Напрегнатите моменти за други хора за мен са ежедневие – това е стандартът, в който живея аз в последните поне 4 г., и със сигурност от 3 г., откакто съм областен координатор на ГЕРБ. Дотук ръководих щаба на ГЕРБ в рамките на 5 парламентарни избора, 1 предсрочен кметски в 2 тура, 1 президентски в два тура и сега едни местни.

Обичайно на хората да натрупат толкова опит в избори им трябват 20 г. в нормална обстановка.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене