„Безкрайност“ в Градска художествена галерия в Благоевград

На 3 ноември в 18.00 ч. Градската художествена галерия в Благоевград отваря врати за самостоятелната изложба на Царимира Георгиева. Колекцията с надслов „Безкрайност“ представя живописни платна, всяко едно от които по свой специфичен и дълбоко индивидуален начин ни въвежда в една почти свръхестествена и феерична атмосфера, в която авторката си поставя за цел да провокира и постави на предизвикателство сетивата и възприятието на зрителя.

Царимира Георгиева е родена в Монтана и е израснала в Пазарджик, но преди повече от четвърт век се премества да живее, учи и работи в Благоевград.

Нейни картини редовно участват в общи, регионални, национални и международни изложби, като много от творбите ѝ са притежание на частни колекции в Европа и САЩ. С голям интерес и успех са реализирани предишните й четири самостоятелни изложби в страната.

Наред с чисто творческата си дейност, Царимира Георгиева също така развива и интензивна преподавателска дейност в качеството си на учител в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, като ментор и базов учител към Югозападен университет „Неофит Рилски“ и като съосновател и преподавател в Обучителен център „МонтесориАрт“ в Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене