В Деня на народните будители областният управител връчи почетния плакет на ПМГ „Акад. С. Корольов“

В Деня на народните будители – 1 ноември областният управител на област Благоевград – Мария Димова връчи на ръководството на ПМГ „Акад. С. Корольов“ почетния плакет на областния управител.
Най-високото отличие на Областна администрация Благоевград- почетен плакет, се връчи по случай 50-годишния юбилей на гимназията и по случай Деня на народните будители, с признателност към половинвековната история на училището, всеотдайната работа на учителите и забележителните успехи на учениците.


Областният управител връчи почетния знак на директора Николай Каращранов и заместник- директорите Йордан Цветанов и Димитър Стойчев. „Днес празнувате Вие – учителите, които работите усилено, за да запазите и пренесете нашата история и култура през вековете. Нека днес се обърнем към онези ценности, които ни дефинират като нация, нека ги пазим, а Вие да ги предавате на Вашите ученици с гордост и любов.“, каза г-жа Димова при връчването на почетния знак.
Тази година ПМГ в Благоевград отбеляза 50 години от своето създаване – време, през което е създадена здрава традиция, която дава основание училището да се утвърди като водещо учебно заведение в Благоевград и областта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене