В община Гоце Делчев се проведе обществено обсъждане на анализа на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги

Днес, 31 октомври, в сградата на Община Гоце Делчев се проведе обществено обсъждане на Анализа на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет и предложението за Национална карта на социалните услуги.

Срещата откри заместник кметът Саид Иброш. Акцент на обсъждането бяха планираните нови социални услуги в община Гоце Делчев и област Благоевград, в съответствие с потребностите на жителите на общината. Целта е да бъде гарантирано правото на ползване на социални услуги за всеки, който има такава необходимост. На обсъждането присъстваха членовете на Съвета по въпросите на социалните услуги, управители на вече съществуващите социални услуги на територията на общината представители на неправителствени организации, потребители от социалните услуги, граждани.

Присъстващите бяха запознати с обсъждането на Националната карта за социални услуги на проведената работна среща на 23 октомври в Областна администрация гр. Благоевград. Обсъдени бяха съществуващите социални услуги, потребностите от нови, възможностите за развитието им, както и окончателно планираните от общината.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене