Кандидат за общински съветник от Кюстендил със сигнал за отнети преференции

За скандален случай при отчитането на преференциите в една от секциите съобщава кандидатът за общински съветник от Кюстендил Георги Петров. Пред „Фокус“ лидерът на местното ВМРО и досегашен общински съветник съобщи, че лично е присъствал на броенето на гласовете в секцията в село Пиперков Чифлик.

„Аз присъствах на броенето на бюлетините в секцията на Пиперков чифлик заедно със тримата кандидати за кмет на кметство. Много ясно видяхме и всички чухме, че имам 16 преференции – има и видео запис, но както се вижда председателката на комисията е извършила престъпление и по-късно е преправила цифрата на 3. Това е първия протокол който преглеждам и само мога да гадая какви злоупотреби има на другите места и как са ощетили ВМРО и в частност моя труд през годините“, коментира Георги Петров, който на местните избори се яви като кандидат за общински съветник от местна коалиция.

Той беше категоричен, че ще заведе дело в Административен съд и ще оспорва резултатите в секцията. По думите му всеки трябва да понесе отговорността за извършените действия. Патриотът от Кюстендил е втори по преференции от кандидатите за общински съветници в листата на коалицията и гарантира мястото си в новия Общински съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене