НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев чества патронния си празник

В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев чества своя патронен празник. Тази година гимназията отбеляза своя празник с поредица от мероприятия. В продължение на една седмица, ученици и учители от неврокопската професионална гимназия организираха и проведоха различни образователни, забавни и интересни инициативи, с които почетоха своя патрон.

Началото на седмицата бе поставено с презентации, разкриващи малко известни факти за народните будители, а след това възпитаниците на НПГ организираха интерактивна игра на английски език, в която отговаряха на въпроси, свързани с житейския път и творчеството на Димитър Талев.

Празничната седмица в НПГ „Димитър Талев“ продължи с участието на специални гости. В честванията по повод училищния празник се включи театралната група на СУ „Никола Вапцаров“ от гр. Хаджидимово с ръководител Мария Терзиева. Талантливите ученици представиха по вълнуващ и въздействащ начин творчеството на Йордан Йовков с постановката си по „Серафим“ и „Албена“.

По повод Деня на народните будители и патронния празник на училището се проведе и вътрешноучилищен конкурс на тема „Малко известни факти за народните будители“. В конкурса участваха десетки мултимедийни проекти, от които бяха отличени презентациите на Катерина Богданова и Никол Кокори от 9.е клас. Най-добре предствилите се на конкурса бяха наградени от директорът на гимназията – г-жа Мария Георгиева.

С незабравима емоция и високо изпълнителско майсторство бе закрита празничната седмица в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“. Ученици, училищния колектв и гости се насладиха на изпълненията на Школата по класическа китара с ръководител Огнян Вълев. Младите музиканти, сред които много ученици от ПМГ „Яне Сандански“, развълнуваха присъстващите с изпълнения на популярни класически произведения, както и с авторски пиеси на своя учител.

Директорът на НПГ „Димитър Талев“ – г-жа Мария Георгиева изрази своята благодарност към всички, които станаха част от празника на училището – възпитаниците училищния колектив на гиманизията, учителите и учениците на СУ „Никола Вапцаров“ в град Хаджидимиво, изпълнителите от Школата по класическа китара на Маестро Огнян Вълев, ръководството на ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене