Гешев: Побоят над Слави Ангелов е атентат към държавата

Главният прокурор направи ексклузивни разкрития за мащабната спецакция в София

Извършват се действа под надзора на Спецпрокуратурата за група, занимаваща се със силови действия, включително и нанасяне на телесни повреди. Един от случаите, които се разследват, касае Слави Ангелов, съобщи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. „Извършват се активни действия по разследването, претърсване на автомобили и адреси. Не мога да потвърдя колко хора са задържани за 24 часа. В рамките на утрешния ден наблюдаващите прокурори ще преценяват кои ще бъдат привличани към наказателна отговорност и за какви обвинения ще бъдат привлечени в качество си на обвиняеми, какви мерки за неотклонение ще им определят и дали ще искат задържане под стража от Специализирания наказателен съд”, поясни той, уточнявайки, че това е информацията, която към момента може да бъде изнесена, без да се пречи на разследването.

„Делото представлява особен интерес за цялото общество. Това, което се случи със Слави Ангелов, е атентат към държавата”, подчерта главният прокурор. „Благодаря на десетките колеги от МВР, в последните дни и на наблюдаващи прокурори, които работиха много активно. Надявам се днес да се съберат достатъчно доказателства за привличане към наказателна отговорност”, каза още той.

Днес преди обед стана ясно, че на територията на столицата се провежда голяма спецакция срещу организираната престъпност. Има много задържани. Сред тях – нападателите на журналиста Слави Ангелов, както и поръчителите на жестокото престъпление.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене