Оспорван ще е балотажът в Кюстендил

Балотажът за кмет на Кюстендил на 5 ноември се очертава като труден между двама кандидати с изравнени сили. При 100% от обработени секционни протоколи се оказа, че за досегашния градоначалник с четири поредни мандата Петър Пунов (от Дясна коалиция, в която е и ГЕРБ), са гласували 28,45 % от избирателите. За конкурента му – инж. Огнян Атанасов от Партия на зелените, са гласували 25,99 %.

ОИК приключи работата след обеда по материалите от 114-те секции, коментира се, че се е наложило повторно броене на бюлетини за някои от секциите.

Активисти си спомнят, че Атанасов призова още седмица преди първия вот останалите партии и коалиции да декларират, че не втори тур ще са против Паунов, което не стана -никоя партия или коалиция не се отзова.

Така за Кюстендилска област на 5 ноември балотажи„ ще има в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново, Бобошево и Сапарева баня, а кмета си избраха в Рила, Трекляно, Бобов дол и Невестино.

В Дупница кандидатът на БСП Първан Дангов, който има един мандат – 2003-2007 г. води с 35,37% срещу 23,71% за досегашния с инж. Методи Чимев от ГЕРБ, който има 3 мандата.

В Сапарева баня досегашният кмет на курорта Калин Гелев /ГЕРБ/ води с 39,19% Васил Маргин от местна коалиция с 27,21%.

В Кочериново на досегашният кмет Иван Минков от ГЕРБ води с 49,60% срещу издигнатия от местна коалиция Станислав Горов – 28,63%.

В Бобошево досегашният кмет Крум Маринов от БСП (с 4 мандата) води с 43,97% срещу големия си опонент Стефан Тачев от местна коалиция с 21,59%. Двамата бяха на балотаж и преди 4 години.

В 4 общини победители са досегашните кметове.

Нов мандат като кмет на Община Рила получава Георги Кабзималски от ГЕРБ, събрал 54.23% . Това е неговият шести мандат.

Елза Величкова от Партия на зелените получава трети пореден мандат с 65.74% от гласовете в Бобов дол.

В Най-малката община в България – Трекляно, кмет остава Радко Петрунов. кандидат на БСП за България, за него са гласували 65.57%.

В Община Невестино кметският пост отново печели Димитър Стаменков – бивш полковник от Строителни войски, избран за шести път. Този път като независим, с 58.94%., кмет е от 1 март 2003 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене