Рекорди на ДПС в Пиринско, мощно присъствие в общинските съвети

Движението за права и свободи (ДПС) счупи много рекорди на местните избори вчера в Благоевградска област. Навсякъде партията има ръст на доверие.

В община Разлог гласовете за общински съветници на ДПС са 1251, което означава, че хората на Доган ще имат три мандата в местния парламент, съобщава ilindenpres.bg.

Абсолютен рекорд и в община Благоевград, където за съветници ДПС събира 2880 гласа и е втора политическа сила. Това означава, че ще има не трима, както бе досега, а четири или пет представители в ОбС.

В община Белица пък местният парламент е почти изцяло от съветници на партията. 13-те места в ОбС ще бъдат попълнени от 12 кандидати на ДПС, кметът Радослав Ревански, който бе водач на листата, отстъпва мястото си на 13-ия в листата Милен Орцев. Последното място в Общинския съвет е за секретаря на читалището Мая Падарева от БСП за България.

„Горд съм, че партията ни постигна този силен и впечатляващ резултат на местните избори. Това е така, защото ДПС води позитивна кампания с ясни послания към хората и с една цел – да се преодолеят натрупаните проблеми и взетите решения да са в полза на гражданите. За тази категорична победа благодаря на всички жители на община Белица, на хората, които гласуваха за нас в областта. Благодаря и на г-н Делян Пеевски, който през годините оказва голяма подкрепа на региона и сега дойде време хората да се отблагодарят за всичко това на ДПС. Не на последно място – ясните послания на г-н Пеевски стигнаха до сърцата на хората и този резултат е напълно очакван. Благодарим за доверието, ще го оправдаем“, заяви кметът на община Белица – Радослав Ревански, който спечели своя трети кметски мандат, след като нямаше друг кандидат за кметския пост. Той е рекордьор по електорална подкрепа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене