Интервю с неврокопчанката Марияна Беличовска, грабнала първото място, замесвайки хляб с вино в Белгия!

Белгийската веригата „Le Pain Quotidien“ ще произвежда хляб „Неврокоп“

 

 

Ралица ВАСИЛЕВА

Българка спечели най-големият конкурс за производство на хляб в Белгия – Le Pain Quotidien (Насъщен хляб). След продължило дълго състезание и представяне на техники и рецепти за приготвяне на био-хляб с естествена закваска, Марияна Беличовска грабна първото място. Белгийската преса също отрази подобаващо факта, че една седмица всички пекарни на фирмата на Ален Кумон ще произвеждат и предлагат хляб „Неврокоп“, който Марияна е създала по своя рецепта.

Името на продукта не е случайно, тъй като детските си и ученически години тя прекарва в слънчевият и спокоен град Гоце Делчев (Неврокоп). Тайната на рецептата, с която Марияна „съблазнява“ жури и публика – нейният хляб е направен от червено вино без алкохол, пармезан, мащерка, розмарин, естествена квас за хляб, с която самата тя много се гордее.

Веригата Le Pain Quotidien освен, че ще произвежда този хляб, награди Мариана с пътуване до Ню Йорк.

Марияна Беличовска се съгласи да даде блиц-интервю единствено и само за Топ ПРЕСА:

 

– Здравейте, г-жо Беличовска!

– Здравейте!

– Разкажете малко за Вас!

– Ами накратко – аз съм родом от спокойния и слънчев Гоце Делчев! (смее се).. Израсла съм в този град и го обичам много. Това, което съм постигнала до момента, го дължа именно на Гоце Делчев!

Да преминем към конкурса в Белгия! Как се стигна до участието Ви там?

– Ами от малка обичам да готвя. Видях обявата за това състезание, но, да Ви кажа честно, не исках да участвам. Добре, че моите приятели ми се обадиха и ме разубедиха. След като се замислих, реших, че е по-добре да приема това предизвикателство и си казах „Дай Боже да спечеля и да популяризирам Гоце Делчев в Белгия“. Ето защо кръстих произведението си „Неврокоп“!

Как премина конкурсът?

– Доста трудно беше, наистина! Да започнем с това, че трябваше да приготвим био-хляб с естествена закваска. Тогава реших да заложа на бабинските си лекции и за моя радост се получи. Приготвих хляба с червено вино без алкохол, пармезан, мащерка, розмарин и естествено квас за хляб.

Сега, след като конкурсът свърши и Вие сте победител, какво можете да кажете?

– Че се гордея със себе си! (смее се)

Ние от екипа на вестник „Топ ПРЕСА“ Ви благодарим, че се отзовахте на поканата ни за интервю, и за това, че благодарение на Вас, Гоце Делчев се прочу и в Белгия. УСПЕХ!

– И аз Ви благодаря и ви пожелавам да сте живи и здрави!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене