Четири общини в област Кюстендил са с избран кмет, предстоят балотажи в Кюстендил, Дупница, Кочериново, Бобошево и Сапарева баня

Четири от деветте общини в област Кюстендил са с избран кмет. Данните са при обработени 100 % от протоколите на секционните избирателни комисии за общините Трекляно, Невестино, Бобов дол и Рила. В тези общини победителите са досегашните кметове.

Нов мандат като кмет на Община Рила получава Георги Кабзималски. Той е събрал 54.23% от гласовете на своите съграждани. Това е неговият шести мандат, издигнат от партия ГЕРБ.

Нов управленски мандат получава Елза Величкова. Тя остава на кметския пост в Община Бобов дол. За третия й мандат е издигната от коалиция „Партия на зелените“ и събира 65.74% от гласовете.

Най-малката община в България – Трекляно, ще продължи да се ръководи от Радко Петрунов. Той е кандидат на БСП за България, за него са гласували 65.57% от хората участвали в местния вот. Той започва своя четвърти пореден мандат.

В Община Невестино кметският пост отново печели Димитър Стаменков. Той е избран за шести път, този път като независим, с 58.94%.

В общините Кюстендил, Дупница, Кочериново, Бобошево и Сапарева баня предстои втори тур на изборите за кмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене