Областният управител Мария Димова присъства на откриването на 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“

В Университетски център „Бачиново“ днес бе открита 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“. Югозападният университет „Неофит Рилски “ е домакин през настоящата 2023 г.

Конференцията се провежда всяка година от Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи със съдействието на катедрите по текстил и дизайн във висшите училища в България.
Областният управител Мария Димова бе сред официалните гости на националната конференция и поздрави всички присъстващи, като изрази увереност, че подобни форуми засилват връзките между всички заинтересовани страни и подпомагат развитието и иновациите в този сектор.

„Само чрез обмяна на идеи, опит и добри практики могат да бъдат постигнати иновативни и устойчиви решения, които да допринесат за подобряване на условията в сектора и да бъдат постигнати значими успехи.“, отбеляза г-жа Димова.

Конференцията се провежда в периода 26-28.10.2023 г. и ще даде възможност за изява и обмяна на положителни практики на студенти, докторанти, откриватели и учени от български и задгранични висши учебни заведения, колежи и институти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене