Интересна и ползотворна среща проведоха кандидатите за кмет на общината и общински съветници в село Мосомище, община Гоце Делчев

При голям интерес и със сериозна дискусия премина срещата на кандидата за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов в село Мосомище. На проведената среща присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ – Димитър Сохулов, Петър Москов, Тодор Донков, Иван Геров, Гергана Орманлиева, Димитър Балтаджиев, Костадин Кърджалийски, Димитър Бояджиев, д-р Райна Механджиева, Стоян Вакареев и Айя Витанова, както и независимият кандидат за кмет на село Мосомище Анна Донкова, подкрепен от БСП.

През изминалите четири години в селото се подобриха много неща, но и още доста стоят на дневен ред. Направено бе саниране и вътрешен ремонт на сградата на детска градина „Пролет“, изградена бе нова система за отопление на пелети в ОУ „Христо Ботев“, реконструира се и се обнови парка. Извърши се асфалтиране и благоустрояване на улици, смяна на водопроводната мрежа на няколко улици и ремонт на главен канализационен колектор.

В програмата на Владимир Москов и неговия екип за следващите четири години в село Мосомище се предвижда цялостно завършване подмяната на водопроводната мрежа, осигуряване на средства за благоустрояване на улици, саниране сградата на ОУ „Христо Ботев“, както и обновяване на площада. Ще продължи работата по корекцията на реката. Освен това ще се извърши саниране и обновяване сградата на читалището и пространството около него, както и на кметството. Ще се благоустрои местността „Топлицата“ и ще се поставят съоръжения за отдих. Изграждането на нова спортна площадка в училището за различни видове спорт и обновяване на футболното игрище също са част от програмата за следващите 4 години.

По време на срещата, много остро бе поставен от участващите въпросът за благоустрояването на „Орешанската махала“ в село Мосомище. Хората настояват още за по-добро поддържане на чистотата в селото, както и за осигуряване на необходимата редовна поддръжка и чистота на обновения парк. Регулиране на движението, осигуряване на допълнителни паркоместа и спиране преминаването на селскостопански машини през улиците на селото, са част от проблемите, които поставиха хората в Мосомище.

По време на срещата бе поискано да се въведе райониране за посещаемостта на децата в детска градина и училище и за селата, както това е направено за гр. Гоце Делчев. „Подобен въпрос може до се реши от жителите на селото, които трябва да вземат общо решение дали това да се случи или не. Ние сме готови да съдействаме при всяка възникнала инициатива“, коментира кандидатът за кмет на община Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене