Фотоизложба „Мога да бъда“ гостува в Благоевград

Пътуваща фотоизложба под надслов „Мога да бъда“ гостува в Благоевград. Тя e подредена на пл. „Георги Измирлиев“ и съдържа общо 16 пана, на които са поместени снимки и информация, разкриващи ползите от разделното събиране.

Изложбата разказва за новия живот на отпадъците след рециклирането им, както и процесите по третиране след изхвърлянето им в специалните цветни контейнери.

Експозицията е инициирана от Еко Партнърс и е подкрепена от Община Благоевград.

Тя е насочена към аудитория от различни поколения и има за цел да покаже на обществото, че природосъобразният начин на живот зависи в голяма степен от разделното събиране на отпадъци.

Изложбата ще остане достъпна за жители и гости на града до 24 ноември.

Паралелно с нея в Благоевград се провежда и кампания под наслов „Дай “Pet“ за разделно събиране на пластмасови опаковки от напитки (с обем до 3 л.), която обединява усилията за по-чиста околна среда на ученици от различни училища на територията на община Благоевград.

Тя стартира на 23 октомври и ще продължи до 24 ноември 2023 г.

В инициативата участват всички училища на територията на областния център, декларирали предварителното си съгласие за това.

Училището, което в рамките на инициативата е предало най-голямо количество разделно събрани пластмасови бутилки от напитки (с обем до 3 л.) ще получи награда по избор на учениците на стойност 1000 лв. и грамота „Най-много рециклирани отпадъци“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене