Стоян Стоев: Ще организираме допитване за името на спортната ни зала и ще изградим нов парк при нея

Допитване сред хората за името на Спортната зала на Сандански и изграждане на нов парк със съоръжения за спорт на открито. Това са част от ангажиментите залегнали в програмата на кандидата за кмет на Сандански Стоян Стоев. Според него положението със залата, която 4 години дори не може да получи име от настоящите управници, е показателно и за отношението им към спорта.

„Общините навсякъде по света дават име на стадионите, на залите си, защото това ги отличава и градят спортна си история около него“, каза Стоян Стоев. Той даде конкретен пример, като напомни, че само на метри от нея е паметникът на Спартак. „Това е само една възможност за име, с което да свържем хилядолетната ни история с настоящето, но има и много други възможности като Свети Врач и други“, обясни Стоян Стоев и отново подчерта, че последната дума трябва да бъде на хората.

Той представи и идеен проект за изграждането на нов парк при Спортната зала на Сандански. „Идеята ни е от него да тръгва вело- и пешеходна алея, която да стига до Зоокъта. Така ще имаме нов зелен ринг в града ни – място за разходка за местните хора и за туристите“, обясни Стоян Стоев и показа проекта на нов парк.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене