Председателят на Комисията по здравеопазване в Сандански по покана на Стоян Стоев: Ще спрем продажбата на детския санаториум

Хората в Сандански имат пълната ми подкрепа за спиране на продажбата на сградата на детския санаториум. Това каза председателят на Комисията по здравеопазване на Народното събрание проф. Костадин Ангелов. Той бе днес в Сандански по покана на кандидата за кмет Стоян Стоев, за да се запознае на място с проблема.

В последните дни Стоян Стоев инициира подписка срещу намерението за продажба, зад която вече са застанали над 1 500 човека. Местните хора са притеснени от липсата на действия и мълчанието на общината в този процес и подозират, че се планира нейното разрушаване и изграждане на пореден хотел или жилищна кооперация на нейно място.

„Детският санаториум е на емблематично място за Сандански – на границата на парка и е една от предпоставките за развитие на общината като балнео-лечебен център. Вече съм изискал цялата информация по казуса от Министерство на здравеопазването и ще съдействам с всичките си правомощия да спрем продажбата, а сградата да стане общинска. Така местните хора ще решават бъдещето ѝ“, коментира проф. Ангелов.

„Доказваме, че когато има воля се намира и начин! Няма да допуснем поредната продажбата на сграда на толкова стратегическо място за Сандански“, подчерта Стоян Стоев и благодари на проф. Ангелов за категоричния ангажимент да спре продажбата и да подкрепи исканията на хората.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене