Костадин Кърджалийски: За развитието на спорта в община Гоце Делчев се работи в правилната посока

Костадин Петров Кърджалийски е кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Гоце Делчев. Той е на 31 години, с висше образование по финанси от УНСС, където защитава и магистърска степен „Счетоводство“. Многократен национален шампион по кик-бокс и бронзов медалист от европейско първенство. Три пъти Спортист на годината на община Гоце Делчев – за 2018, 2021 и 2022 година. Развива семеен бизнес, от три години е треньор и собственик на спортен клуб „Кайтен – Гоце Делчев“. Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 105.

Като общински координатор на ПП „Български възход“ защо избрахте да сте част от екипа на кандидата за кмет Владимир Москов?

 ПП „Български възход“, ген. Стефан Янев и аз лично в качеството ми на координатор за община Гоце Делчев, решихме да подкрепим Владимир Москов, защото се е доказал през годините като кмет на всички хора в нашата община, без значение партийна и етническа принадлежност. Управлява успешно общината вече 7 мандата, а Гоце Делчев е в непрекъснат подем и се превърна в град за пример. Въпреки тежкия мандат през последните 4 години съпроводен с Ковид пандемията, политическата несигурност в страната ни и войната между Русия и Украйна, нашата община продължи да се развива и се реализираха голям брой проекти. Инвестираха се над 40 милиона лева за този мандат. Всеки един от нас може да види, че се подобри качеството на здравеопазването и имаме една болница, която удовлетворява нуждите на съгражданите ни и се реши кадровия проблем в нея. Ние сме един малък град, в който има вече 19 спортни клуба в 10 вида спорт и чрез тях са ангажирани над 900 деца. Това без подкрепата на настоящото ръководство не би било възможно. Като професионален спортист винаги съм срещал подкрепата на г-н Москов. Успяхме да организираме едно страхотно събитие каквато бе гала-вечерта по кик-бокс, а чрез помощта на общината развиваме успешно и нашия клуб. Това са само малка част от причините, заради които избрах да съм част от този екип.

 Как един млад човек като вас вижда своето място в местното управление на родния си град?

 Сигурен съм, че мога да бъда полезен на моите съграждани и на община Гоце Делчев. Като спортист изградих много ценни качества – дисциплина, трудолюбие, упоритост, последователност, които ще ми бъдат от полза в работата ми в Общинския съвет. Също така съм натрупал и доста опит в управлението, тъй като веднага след завършване на висшето ми образование се прибрах в родния Гоце Делчев да работя в семейния ни бизнес. Моят основен приоритет ще бъде да надградим направеното в областта на спорта, а така също и да осигурим по-добро бъдеще на младите хора в нашия град. Радвам се, че намерих съмишленици в листата на „БСП за България“ и моите приоритети за спорта, младите хора и развитието на бизнеса в община Гоце Делчев, съвпадат с техните. Ако хората ни гласуват доверие на 29 октомври, ще  реализираме нашата предизборна програма през следващия мандат и вярвам, че това, което ще направим ще бъде оценено високо от хората. Здраво стъпил съм на земята и ще положа всички усилия да бъда гласа на новото поколение в местния парламент, защото то притежава креативността да реши много от проблемите както на местно, така и на национално ниво.

 Вие сте един от най-добрите и успешни спортисти в своя спорт, с какви конкретни теми бихте се ангажирали, ако бъдете избран за общински съветник?

 Редно е да се отбележи, че община Гоце Делчев има огромни успехи в спорта и се работи в правилната посока. Рядкост е за малка община, каквато е нашата да има толкова голям брой спортни клубове и спортни мероприятия на национални и международни турнири. Най-важната тема за мене е бъдещето, а бъдещето са нашите деца! Искам да използвам спорта, като инструмент за битка с пороците и лошите навици на които са изложени нашите деца. Чрез спорта, те могат да изградят характер и дисциплина, които да им помогнат да не се поддават на лоши и вредни изкушения, които могат да се отразят, както на физическото, така и на психическото им състояние. В програмата ни за управление е залегнало най-вече създаване на условия за масов спорт в града и в селата, чрез изграждане в кварталите и в селата на площадки за стрийт фитнес и тенис маси на открито. Ще бъде изградена мрежа от велоалеи, която да свързва града с близките до нас села, за да се стимулира колоезденето и хората от тези населени места да се придвижват безопасно и здравословно. Ще работя за това треньори и спортисти, които постигат значителни спортни успехи да бъдат подпомогнати максимално финансово. По този начин ще имат възможност да се съсредоточат в спорта и тренировките, за да постигат още по-големи успехи и да се развиват. Друг приоритет ми е намаляване на дистанцията между местните общински съветници и гражданите. Това ще променя като организирам приемни, където хората да могат да споделят своите идеи, да направят препоръки, да се оплачат или да се похвалят от всичко, което се случва или не се случва в техния квартал или населено място. Убеден съм, че това ще подобри комуникацията и ще помогне за решението на много проблеми! Не на последно място, чрез мен, като общински съветник искам всички млади и възрастни хора да чувстват сигурност в нашия прекрасен град и да ги уверя, че ще бъда техния глас в местния парламент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене