НИМХ с изненадваща прогноза за събота: Живакът скача до 30 градуса, а на тези 9 места ще е страшно КАРТА

Ще бъде доста топло с минимални температури предимно между 12° и 17°, в София – около 14°

В събота ще преобладава слънчево време. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще остане ветровито с умерен, през деня в районите разположени в близост до северните склонове на планините силен и бурен вятър от юг-югозапад. Ще бъде доста топло с минимални температури предимно между 12° и 17°, в София – около 14°, преобладаващите максимални ще са между 28° и 33°, в София – около 29°.

Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Евгения Трайкова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

За 21 октомври е обявен жълт код за силен вятър в 9 области.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта над западните райони облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 18 ч. и 34 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 47 мин. Луната в София изгрява в 14 ч. и 50 мин. и залязва в 23 ч. и 26 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене