Бедствие в Европа: Идат апокалиптични наводнения, невиждани от 110 години! Морето се вдигна с 2 метра ВИДЕО

В северната част на континента се очакват стихийни дъждове и силни ветрове, Германия предупреди за опасност от повишаване на нивото на водата в заливите в северната провинция Шлезвиг-Холщайн

Северна Европа се подготвя за влошаване на времето, като метеорологичните служби предупреждават за силни ветрове от изток и опасност от наводнения. Това предаде Асошиейтед прес.

Според датската телевизия Те Фау 2 вероятно предстоят най-тежките наводнения от 110 години насам, а националният метеорологичен институт заяви, че по източното крайбрежие може да се образуват вълни с височина до 4 метра.

Жителите на много населени места строят пясъчни диги, а няколко фериботни линии бяха спрени.

Германия предупреди за опасност от повишаване на нивото на водата в заливите в северната провинция Шлезвиг-Холщайн.

Междувременно буря в Балтийско море причини наводнения по крайбрежието на Германия и Дания.

Очаква се бурята да достигне връхната си точка късно вечерта.

В Германия улиците близо до морето в пристанищните градове Фленсбург, Кил, Любек и Визмар са били под вода, наводнения е имало и в други селища по брега. На места в Германия и Дания са преустановени фериботните превози. Очаква се бурята да засегне и райони в Южна Швеция.

„Възможни са бурни ветрове по бреговете на Балтийско време и островите до 2 часа след полунощ“, заяви Ане Вийзе от националната метеорологична служба на Германия. Германската морска и хидрографска агенция предвижда тази вечер пик на бурята по бреговете на Кил и Любек.

Прогнозите сочат също, че във фиорда Фленсбург, в непосредствена близост до германската граница с Дания, нивото на водата ще се повиши с два метра.

Подобно покачване не е наблюдавано там от близо век, посочва ДПА. „Водата идва. Вече е до вратата ни„, заяви говорител на полицията във Фленсбург.

На датска територия се очаква бурята да е дори по-силна. Датската метеорологична служба прогнозира покачване на нивото на водата до 2,4 метра.

Британските власти обявиха най-високо ниво на тревога в части от Шотландия, където днес и утре се очакват „изключително проливни валежи“.

Същевременно бурята „Бабет“ вече предизвика наводнения в няколко населени места в Ирландия, като част от засегнатите области останаха без ток.

Предупреждения валежи, макар и една степен по-ниски, бяха издадени и Северна Англия, Мидландс и Уелс, допълва ДПА.

Очаква се в днес бурята „Бабет“ да донесе пориви със скорост 70 мили в час и такива количества дъжд, каквито обикновено падат за повече от месец, в най-засегнатите региони на Обединеното кралство.

Сбъднаха се прогнозите на Meteo Balkans, за очаквани силни бури в Испания и Португалия. За съжаление бурите причиниха и наводнения.

Проливни дъждове удариха град Сантяго де Компостела, което доведе до големи наводнения в много части на града.

Пътната мрежа се превърнат в река с разклонения, наводнени са мазета, сгради и магазини. Също така се съобщава и за блокирани автомобили.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене