Десет дни имат училищата от Благоевград и областта да кандидатстват за програмата за професионално развитие на училищни екипи "Училища за пример"

Още 10 дни търсят кандидати за „Училище за пример” в Пиринско

Десет дни имат училищата от Благоевград и областта да кандидатстват за програмата за професионално развитие на училищни екипи „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“. Програмата е двугодишна и подкрепя учебните заведения устойчиво да подобряват управленските и преподавателските си практики и да допринасят за успеха на всички ученици в училището.

В третия випуск на „Училища за пример“ ще бъдат избрани 25 училища от цялата страна, а крайният срок за кандидатстване е 31 март на сайта zaednovchas.bg/model-schools.

Кандидатурите се обработват по реда на пристигането им. Одобрените на първия етап (попълване на формуляр) преминават през интервю, а след това научават и финалното решение дали са приети в програмата. Осем нови училища вече са одобрени за участие в програмата. Остават още 17 места, за които се търсят най-мотивираните кандидати.

„Програмата е възможност за училищните колективи да работят целенасочено и много по-уверено за подобряване на средата в училище за всички – ученици, учители, родители и управленски екип. Във всички елементи на програмата сме вложили години опит, експертиза от България и чужбина и интегриране на обратната връзка на участниците в програмата до момента. Вярваме, че мотивираните и добре подготвените професионалисти са най-ценният ресурс в образователна система. Именно затова с програмата целим да активираме потенциала, с който разполага всяко училище.“, споделя Ивелина Пашова, ръководител „Обучения на училищни екипи“ в „Заедно в час“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене