Атанас Камбитов подарява вълнуващ празник на децата на Благоевград

Помните ли годините, в които се провеждаха панаири в Благоевград, изпълнени с прекрасни детски усмивки и вдъхновение? Тези събития бяха традиция, която се чакаше от деца и младежи, за да творят, да се забавляват и да научат нещо ново и интересно.
За да не си останем само със спомените, независимият кандидат за кмет на община Благоевград – Атанас Камбитов, подарява този вълнуващ празник на децата на града. Събитието ще се проведе утре, 21 октомври, на площад „Македония“ във времето от 10:00 до 18:00 часа.

„Благодаря на Станка Желева и Фондация „ИзиАрт“, че приеха поканата и ще направят този съботен ден незабравим за нашите деца. Малчуганите ще могат в продължение на 8 часа да изживеят нещо наистина забележително, защото ще се докоснат до много любопитни неща“, сподели Атанас Камбитов.

Шест ателиета ще бъдат разположени на площада, панаирът е под мотото „Културата е независимост“. Децата ще имат главната роля в този празничен и усмихнат за тях ден. Те ще могат да се запознаят с различни изкуства и да станат част от тях.
В специален кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, хлапетата ще пишат с глаголица, ще има ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Сръчните детски ръце ще майсторят кукерски маски и цветя от салфетки, ще се запознаят и с красотата на народните носии.

„Детският панаир бе първият културен градски фестивал за деца и се бе превърнал в едно от най-очакваните събития. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство. Убеден съм, че ще има голям интерес към творческите ателиета от нашите деца, децата на Благоевград“, каза още независимият кандидат за кмет Атанас Камбитов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене