Изборната бюлетина в Благоевград – най-дълга в страната

photo_verybig_1319602274 кандидати за народни представители ще влязат в предизборна битка в 1-ви МИР – Благоевград.

Те ще се борят за 11 места в 43-то Народно събрание. Имащите право на глас на 5-ти октомври в Благоевградско са общо 316 429 души, което е с 3 679 души повече от предишните парламентарни избори. „Вероятно разликата в броя на избирателите идва от младежите, които тази година навършват пълнолетие“, предположи председателят на РИK – Благоевград Мартин Бусаров.

Образувани са общо 541 секционни избирателни комисии в цялата област. Сформирани са и 28 подвижни секции, които да обслужват хората с двигателни проблеми. Възможно е техният брой да бъде намален, ако се окаже, че са нужни по-малко подобни СИК. 127 са секциите само в община Благоевград, с най-малко СИк пък са община Кресна. Общо 25 са регистрираните партии и коалиции в РИК – Благоевград.

В списъците фигурира и независимият кандидат Никола Николов Вапцаров, който е подкрепен от ИК. Вапцаров е праплеменик на българския поет, роден в Банско.

Пълният списък с регистрираните партии, коалиции и независим кандидат предполагат благоевградската бюлетина да е най-дългата в България. „Нямам информация дали има друг избирателен район, в който да са утвърдени всички политически сили. Предполага се, че изборната бюлетина ще е най-малко половин метър“, каза председателят на РИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене