111 години свободен Неврокоп честваха в Гоце Делчев

С полагане на венци и цветя през целият вчерашен ден, пред паметници и паметни плочи в Гоце Делчев на героите, дали живота си за свободата на Неврокоп, обществеността в града отбеляза 111-годишнината от освобождението на града от османското иго. Почетени бяха паметните места на революционери със заслуги за свободата на Неврокопско и на България, на ген. Стилян Ковачев, Стоян Мълчанков, ген. Константин Жостов, Христо Ботев и Пейо Яворов.

Заупокойна молитва и благодарствен молебен отслужи, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим заедно с владишкия си клир в катедралния храм „св.св. Кирил и Методий“. С литийно шествие, признателните граждани на Гоце Делчев се отправиха към паметника на загиналите неврокопчани във всички войни за свободата на България.

Припомнени бяха събитията в дните преди 111 годи при освобождаването на Неврокоп.Да отдадат почитта си към загиналите неврокопчани във войните за свободата венци и цветя положиха: Временно изпълняващият длъжността кмет на общината, Валери Сарандев и заместникът му Саид Иброш, н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим, депутатът Богдан Боцев, представители на БСП заедно с кандидатът за кмет Владимир Москов а също така и представители и на другите партии и техните кандидати за кмет на Гоце Делчев от партиите ГЕРБ, Възраждане и ИТН, както и други местни структури на политически партии, училища, не правителствени и пара военни и обществени организации както и много граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене