Битката с излишните килограми е спечелена, ако всяка вечер…

С тези прости действия ще се доближите до заветната си цел от „минус N килограма“

Едва ли има жена, която да не иска да е стройна и красива. И поне веднъж в живота си да не се е подлагала на диета. 

Битката с килограмите изобщо не е лесна задача! Хранителните режими, на които дамите се подлагат в името на така мечтаната заветна цел, доста често са изключително жестоки, а постигнатият резултат, за съжаление, трае много кратко.

Въпреки всичко, отслабването е постижима цел. И може да се случи доста лесно, стига да предприемете пет прости стъпки преди лягане.

За какво е най-подходящо вечерното време? За срещи, пълен релакс в банята, сърфиране в социалните мрежи или нов сериал на Netflix? Несъмнено. Може обаче да използвате ценния остатък от деня, за да „програмирате“ организма си за ефективно отслабване!

Ето кога да се храните, за да отслабнете

Ето какви прости действия трябва да извършвате всяка вечер, за да се доближите до заветната си цел от „минус N килограма“!

Тренирайте вечер

Физическата активност и изпотяването помагат за премахване на излишната течност от организма и загуба на килограми. Кога да го направите, ако денят ви е планиран до последната секунда?

Научени сме, че тренировките късно вечер и през нощта са лоши, най-малкото защото възбудената нервна система по това време ще ви държи будни дълго време. За щастие, това не е така!

Националната фондация за сън е провела мащабно проучване, в което е установено, че 60% от хората не изпитват проблеми със съня, занимавайки се с фитнес по всяко време, дори малко преди лягане. Страхотна новина, за да включите степер тренировка или стречинг във вашия списък със задачи за вечерта.

По-малко сол на вечеря

Пикантната азиатска кухня определено не е вариант за вечеря, освен ако не искате да се събудите подути като балон на следващата сутрин.

За всичко е виновна солта! Солената храна ви кара да пиете повече вода от обикновено, а излишъкът й остава в тялото през цялата нощ, като потиска микроциркулацията на течността и задържа излишъка.

Солта като цяло не е нещото, което трябва фигурира в менюто ви, когато става дума за здравословен начин на живот. Ето защо, когато на вечеря изядете порция рулца, обилно подправени със соев сос, на сутринта ще изглеждате доста по-пищни от обикновено.

Диетолози: Спрете да правите тези 5 неща и веднага ще започнете да отслабвате!

Идеалната вечеря са зеленчуци на пара и постни протеини (риба, пилешки гърди). И никаква сол!

Пригответе си кутия с храна за обяд

Ресторантските и готовите за консумация храни съдържат средно два пъти повече калории, отколкото трябва да консумирате на едно хранене. И тук дори не говорим за факта, че менюто ви по време на активно отслабване трябва да е в калориен дефицит, т.е. разходът ви на енергия да е по-голям от калорийното съдържание на обяда.

Домашната храна определено е приоритет, защото знаете какво точно сте сготвили, как сте го сготвили и  какво масло сте използвали.

Спасете се от суперкалоричния (и разточителен) бизнес обяд, като приготвите здравословна кутия за обяд предната вечер.

Сменете завесите/щорите с по-тъмни

Хормонът мелатонин помага на организма да произвежда повече калории за изгаряне на мазнини. Той е нашият регулатор на денонощните ритми, благодарение на който, освен всичко друго, заспиваме бързо и се събуждаме отпочинали и заредени с енергия. А пълноценният отдих е това, което помага за поддържането на доброто здраве и красивата фигура.

Физиологично, мелатонинът започва да се произвежда, когато сте на тъмно. Затова се уверете, че щорите ви не пропускат светлина и ги дърпайте само когато е време за ставане.

Експерт: Тази популярна сред отслабващите тенденция е опасна и ненужна!

По същата причина е по-добре да изключите всички електронни устройства предварително или да ги превключите в режим „само будилник“. Това косвено действие, насочено към подобряване здравето на организма, може добре да подпомогне и в борбата ви с наднорменото тегло.

Изключете отоплението (или отворете прозореца)

Идеята за изгаряне на мазнини, докато спите, може да звучи невероятно привлекателно – спите и отслабвате, но нереалистично.

Проучване на Националния институт по здравеопазване в американския град Бетезда, Мериленд все пак показва, че спящите при температура от 19°C изгарят 7% повече калории по време на сън (не са толкова малко, при условие, че не правите нищо), отколкото тези, които са спали на температура 24°C. /jenata.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене