Коста Козас от протеста в Благоевград: Майка ми се страхува, дори залоства вратата на болничната стая

Днес пред Съдебната палата десетки жители на Благоевград са се събрали на протест в знак на подкрепа към Стефка Терзийска, която бе жестоко пребита пред дома й, предаде репортер на „Фокус“.

Нейният син Коста Козас коментира пред медиите, че е яростен от факта, че за пореден път в страната се организира протест в защита на жена, която е станала жертва на насилие. Той изрази надежда, че властите ще си свършат работа и че в случая с майка му виновните ще си понесат последиците.

По отношение здравословното състояние на Стефка Терзийска, Коста Козас заяви, че лечението, което продължава и в момента, ще бъде дълго.

„Лекарите са категорични, че зрението на лявото й око няма как да се възстанови. Борят се да спасят това на дясното“, каза още той.

Психичното й състояние също е тревожно, стана ясно от думите на младия мъж.

„Страхува се, днес ми сподели, че през нощта е била залостила вратата на своята болнична стая със стол. Стряска се от всеки по-силен шум. Възстановяването ще отнеме дълго време“, коментира Коста Козас.

По думите му майка му е поредното име в един много дълъг списък на жени, жертви на насилие, но изрази надежда, че тя ще е последната.

Във връзка със съмненията, че баща му е поръчител на жестокото нападение, за което е задържан 20-годишен мъж, Коста Козас коментира, че няма контакт със своя родител, но има информация, че той все още не е разпитван по случая.

„Приятели ми споделят, че са го виждали да се разхожда из града. Не мога да си обясня защо не е разпитван. Има достатъчно факти и обстоятелства, които водят към него. Всички ние сме разпитани, предоставили сме необходимата информация като факти. Всички казват, че това ще е дълъг и много трънлив път, но няма да спрем“, добави младият мъж.

Той заяви, че през годините баща му е отправял множество заплахи към майка му, а и към самия него. Формите за това са били различни – писмени, устни, пред свидетели и така нататък.

„Майка ми не е конфликтна личност, лъчезарна и усмихната е. Няма човек, който да й има зъб по някаква причина“, подчерта той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене