Закодирано в Библията: Русия и Иран ще нападнат Израел

Библията говори за голяма сила от север, която напада Израел, наречена Магог

Библията ни казва, че в последните времена Израел ще бъде разпръснат и отново събран. Това се е случило и наистина е било знакът, който е задвижил пророческият часовник, пише Vesti.bg.

По петите на Холокоста кой би си помислил, че този еврейски народ, който е загубил шест милиона души от нацистите, ще се събере отново в родината си, но това се е случило напук на всичко.

На 14 май 1948 г. Израел става държава, а Съединените щати са първата нация, която признава това.

Но след като Израел се събира отново, Господ казва, че ще бъде нападнат. По-конкретно в Езекиил 37 и 38 Библията говори за повторното събиране на Израел, а след това говори за голяма сила от север, която го напада. Тази сила е наречена Магог.

Кой е Магог никой не може да каже с абсолютна сигурност. Но много изследователи на Библията и учители по пророчества смятат, че това е съвременна Русия. Ако извадите карта на Близкия изток и погледнете на север от Израел, ще откриете Русия.

Защо Русия някога би искала да нахлуе в Израел? Е, има и друго нещо, което Библията казва за Магог, ако тя наистина е Русия, и то е, че един от нейните съюзници, които ще тръгнат с нея, е Персия.

Персия е древното име на съвременен Иран. Така че Библията предсказва преди стотици години, че тази голяма сила от север на Израел ще го нападне, след като той се събере отново, и един от съюзниците, които ще нападнат Израел заедно с Русия или Магог, който и да е той, ще бъде Иран – Персия.

Не веднъж през последните 2500 години Русия е сключвала военен съюз с Иран, но напоследък те развиват специална връзка.

Русия подписа сделки за милиарди долари за продажба на ракети на Иран, а иранците помогнаха на руснаците, като им предоставиха безпилотни самолети, въоръжени безпилотни самолети, които да използват във войната в Украйна.

Това може да доведе до конфликт, за който четем в Езекил 38. В Библията се казва, че Магог ще дойде против волята си; Библията описва куки в челюстите ѝ, които я дърпат напред, почти като че ли Магог идва с неохота заедно със своя съюзник Персия (или Иран).

Няма абсолютна сигурност, че това е сценарият, който ще се разиграе, но ако станете сутринта и прочетете това заглавие: „Русия атакува Израел“, закопчайте предпазния си колан, защото виждате как библейското пророчество се изпълнява пред очите ви.

Какво трябва да правят християните в светлината на всичко това? Две неща. Исус казва: „Сега, когато тези неща започнат да се случват, погледни нагоре и вдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава“ (Лука 21:28 NKJV). Точно това трябва да правим, очаквайки скорошното завръщане на Исус Христос. Но също така Библията ни казва да се молим за мира в Йерусалим (Псалм 122:6).

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене