Атанас Камбитов: Бяхме шампиони в санирането, създаваме Общински фонд за обследване на сгради, пак ще сме първи

Санирането не само ще продължи, но пак можем да сме абсолютен лидер в страната, защото имам готов екип и знам как да го постигнем. Това заяви независимият кандидат-кмет на община Благоевград – Атанас Камбитов, който днес проведе интересна и изпълнена с много въпроси и отговори среща с работници в шивашки цех в града. Хората се интересуваха най-много от възможността да санират своите сгради, както това стана при управлението на Камбитов с над 200 блока. По този показател допреди 4 години Благоевград бе безапелационен шампион и пример за всички други общини в страната.

За да не загубят хората парите си в санирането, Община Благоевград ще създаде Общински фонд за технически и енергиен паспорт.

„Сред основните ми задачи е продължаването на санирането на сгради, ако бъда избран за кмет. Истината е, че класирането е на състезателен принцип – така, както е било винаги. Затова ще има Общински фонд за обследване, където Общината да е водеща: да помага и съдейства за обследване и всичко необходимо – така, както правехме преди. Да гарантираме, че ще бъдат набрани необходимите точки. Нещо повече, ако бъде надминат лимитът, ще се възстановят средствата по обследването на тези, които не са класирани“, категоричен бе независимият кандидат за кмет.
Той говори и по една от най-коментираните теми, която бе поставена и от служителите на шивашката фирма – за изграждане на индустриална зона в Благоевград. Камбитов подчерта, че градът няма никакво време, а спешно трябва да тръгне напред. Той припомни, че през 2019 г. е подписан договор с „Национална компания индустриални зони“ за строежа на такава база.

Избран бе и теренът – бившите черешови градини край квартал „Струмско“, където има и всички необходими комуникации – ток, вода, пътища, жп достъп. Според него новата индустриална зона може да стане за не повече от 18 месеца, като по този начин ще се осигурят много нови работни места. Друга негова цел е изграждането на регионален иновационен център, който да ускори икономическото и социалното развитие на община Благоевград.

„Хората по време на срещата ме попитаха и дали ще се увеличат еднократните помощи за новородени деца. Защото за всяко младо семейство тази подкрепа е от голямо значение. Уверих ги, че сме заложили увеличение с 50% на тези средства за новородени, чиито родители са със средно или висше образование“, каза още независимият кандидат-кмет Атанас Камбитов.
Доказали сме, че сме най-добрите!
Доверете ни се! Защото ние можем, а заедно с вас ще го направим!
Гласувайте с бюлетина 77 и пак ще бъдем в първите редици на санирането!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене