Байдън е в Израел! Заговори за кървавото „дело на другия отбор“ ВИДЕО

С посещението си американският президент се стреми да демонстрира твърда подкрепа за Тел Авив

Ключов момент от развитието на сложната ситуация в Близкия Изток.

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Тел Авив, за да започне извънредно пътуване до Израел на фона на протестите след смъртоносната експлозия в болница в Газа, за която израелски и палестински официални лица си разменят обвинения за това кой е виновен, съобщи Си Ен Ен.

С посещението си Байдън се стреми да демонстрира твърда подкрепа за Израел, който работи за премахването на Хамас, като същевременно настоява за начини за облекчаване на хуманитарните страдания в Газа.

Американският президент се среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху. По повод на снощния взрив в болница в Газа Байдън казва на израелския премиер, че „изглежда“, че взривът е „дело на другия отбор“.

Байдън казва, че е „дълбоко натъжен и възмутен“ от инцидента.

„Въз основа на това, което видях, изглежда, че това е направено от другия отбор, а не от вас. Но има много хора, които не са сигурни, така че трябва да преодолеем много неща“, казва той.

Байдън трябваше да посети и Йордания, но срещите му с арабски лидери бяха отменени в момента на неговото отпътуване от Вашингтон и така той загуби възможността да проведе разговори лице в лице, които според него биха били от решаващо значение за преодоляването на този труден момент.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене