Лот 2 на АМ „Струма“ готов до края на октомври 2015 г.

main_b (1)

снимки: МРРБ

Министърът на регоналното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира цялото трасе на Лот 2 на автомагистрала „Струма“ и се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка.

Павлова направи внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на НСОРБ, към София.

Лот 2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км. Той се изгражда на инженеринг – проектиране и строителство.

Министърката се срещна и разговаря с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на Лот-а и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности. В момента, на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Регионалният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, огледа на място и всички съоръжения – мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на месец октомври 2015 г.

АМ „Струма” Лот 2, е участък „Дупница – Благоевград” от км 322+000до км 359+000”. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд наЕвропейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство на Лот 2 е КОНСОРЦИУМ „СТРУМА-ЛОТ 2“, в който участват: „Импреза” АД, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство” АД, България и „Пътстрой – 92” АД,България.

Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „ОБЕДИНЕНИЕ „СТРУМА-ПП“, в което участват „Пътинвестинженеринг” АД и „Пътпроект“ ЕООД – гр. София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене