Росен Плевнелиев: Трябват ни работещи институции и решения

Дойдох с една единствена цел да търсим решение по националните приоритети. Трябват ни работещи институции и решения. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Не говорим за каквото и да било създаване на коалиция, подчерта Плевнелиев и добави: Ще се радваме независимо с кой мандат да има правителство, а ние да сме допринесли за това. Сега трябва да се работи за работещи институции.

Плевнелиев заяви, че ще се мине през всички стратегически теми – Шенген, превъоръжаване, какви ще са решенията на партията по спешни въпроси като правосъдна реформа, плана за възстановяване.

Ще задададем един елементарен въпрос на партиите: готови ли сте да намерите решения на тези въпроси и готови ли сте да съставите правителство, добави той.

Соломон Паси заяви, че се намираме в уникална ситуация и трябва да намерим уникални решения. „Ние виждаме много общи неща между партиите, повече, отколкото ги разделят. Но няма диалог. Ще облекчим диалога“, каза още Паси и добави, че едно от най-трудните неща е да подпомогнеш диалога между българи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене