В нарочен сигнал до Президента, Министерски съвет, МВР и Омбудсмана автора на популярната рубрика "Шибанистан" обяви гладна стачка

Журналиста Симон Милков обяви гладна стачка

Симон Милков, автор и водещ на популярната  в социалната мрежа „Фейсбук“, рубрика „Шибанистан“, обявява готовност за гладна стачка. Повода, е негови нарочни видео-репортажи и собствено разследване по сигнали на последователи и граждани, във връзка с „произвола“, както той го нарича, в ОДМВР Велико Търново.

„В понеделник, 22.08. в 10:00 часа заставам заключен с белезници пред входа на МВР, в София, докато не бъда изслушан от Министър Демерджиев и докато не започнат активни действия по изчистване на „шлаката“ в униформа дерибействаща в ОДМВР, Велико Търново!“, казва още журналиста пред аудиторията си.

Както вече писахме, след всичката информация, видео-репортажи и сигнали на медията  до МВР, бяха предложени за накзание четирима служители на ОДМВР – Велико Търново, за нарушение на служебната дисциплина, след проверка на дирекция „Вътрешна сигурност“. Цялата преписка по проверката на „вътрешна сигурност“, е изпратена  на Окръжна прокуратура, за произнасяне за наличието на престъпление от общ характер.

Публикуваме цялото писмо до медиите, Президента на Република България, Министерски съвет и Премиерът Гълъб Донев, както  МВР и  Омбудсмана, без редакторска намеса:

ДО:

Г-н Румен Радев

Президент на Р. България

Г-н Гълъб Донев

Министър – председател на Р . България

Г-н Иван Демерджиев

Министър на вътрешните работи

Омбудсман на Р. България

град София, България

 

ОТНОСНО:

ГЛАДНА СТАЧКА

От :

Информационна агенция „БезпартиенБГ“ / bezpartien.bg/

 

УВЕДОМЛЕНИЕ

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ  Г-Н ДОНЕВ,

УВАЖАЕМИ Г- Н ДЕМЕРДЖИЕВ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО КОВАЧЕВА,

 

На 22. 08. / ПОНЕДЕЛНИК/ обявявам гладна стачка пред МВР на улица „6-и септември“, град София.

Действията ми са провокирани поради пълната абдикация на  ръководството на МВР, що се отнася до своеволията и произвола на подчинените в ОДМВР –Велико Търново и по специално:

  • Комисар Димитър Машов
  • Стефан Николов / „Охранителна полиция“/
  • Христо Христов / ОДМВР/
  • Радостин Върбанов / КАТ Велико Търново/ и Милена Обретенчева / Фондация „Пострадали при ПТП“
  • Ангел Исаев / младши п-ки инспектор в ОДМВР/
  • Сотир Ушев / бизнесмен/
  • Румен Янков / бизнесмен/
  • Евгени Донев / Мания Груп Секюрити/

Умишлено слагам бизнес и ръководството на ОДМВР под един знаменател. Вашата дирекция, се е превърнала в „бит пазар“ за производства, скалъпени жалби, ухажвани „жлабоподатели“, скалъпени обвинеия и каквото още поискате, което „олицетворява“ правовата държава. Страна членка на ЕС.

Вече 8 месеца работя по зрителски сигнали, във връзка със зллоупотреба със служебно положение, острана на някои „особени“ и „резултатни“ полицаи. Също и с натъпило ПТП на служител на КАТ, с личният му автомобил. ПТП обвито в мистерия.  Също, във връзка със злоупотреба със застрахователни обезщетения на пострадали или загинали при ПТП или ТПТП. Както информацията, която „извира“ от структурата ви в областният град, стигаща до конктретни лица, които посочих на няколко нарочни срещи с Комисар Калоян Драганов, както и представители на ГДНП. 3 пъти, бях канен в сградата на ГДНП. 2 пъти, се срещах със служители на д-я „Вътрешна сигурност“. Имам и отговор от там, но няма отговор от бившето ръководство на МВР и до ден днешен. Нямате и представа на какво съм подложен през последните 3 месеца. Нямате и представа, как се тъпче един млад човек, който е решил да работи в услуга на българския гражданин. Онзи гражданин, който бива бит в центъра на Велико Търново от конкретна охранителна фирма, която всеки път при спец. полицейска акция, бива преудпреждаван, ухажван и каквото още поискате. Този местен феодализъм, е част от моето ежедневие и работа, с който се боря вече 2 години активно и отразявам 11 години.

Показахме и направихме няколко видео-репортажи, в които „играех“ ролята на посредник между пострадали, аудитория и ОДМВР, защотоо хората просто ги е стреах да застанат с лицата си. Защото утре, Боже Господи, утре идват конкретни служители и започват да те мачкат и убеждават, че видиш ли не трябва да се жалваш и да говориш повече със Симон Милков. Също, утре може да те пресрещне някой полицай, по тъмните улици на Велико Търново, а след това да се сдобиеш с ДП в „миг“.

Показахме и Милена Обретенчева, която е представител на Фондация „Пострадали при ПТП“ ,която е първенец по застрахователни дела на пострадали или загинали при ПТП. Разкрихме, че тя е в особени взаимоотношения с н-ка на с-р „Пътна полиция“ във Велико Търново. Показахме, че същата борави със „специфична“ информация свързана с лични данни, място на ПТП, вид на ПТП, пострадали, близки на загинали, мед. заведения, ОДМВР, дознатели, следователи, прокурори ако щете. Информация, която сама по себе си няма как да набавиш току така. Ние като журналисти на свободна практика, без спонсори и НПО-та зада гърба си, финансирани от Америка или Русия, нямаме право да боравим с такава информация. Схемата със застраховките и обещетенията, след делата и разпоредителното решение на съда, се сключват договори за цесия, като сумите се привеждат по сметките на сдружението, а после, колкото г-жа Обретенчева прецени толкова стига до „крайният потребител“ / пострадал или семейство на загинал при ПТП или ТПТП/. Луди пари се въртят там. Някои са милионери от гледна точка на стандарт на живот и имущество. Откакто се захванахме със случая и показваме своеволията на служителите, нямате и представа на какво сме подложени, а уж не е вярно. Ние сме престъпници, наркомани и каквито поискате.  Институционално, чрез закона, който трябва да правоприлагат. Разкрихме информация и за конкретна охранителна фирма, която освен, че злоупотребява с обществени поръчки, злоупотребява и с правомощията дадени им по смисъла на ЗЧОД, по смисъла на който имат и лиценз за частна охранителна дейност. Същите пребиха като “ куче „ , малкият син на кмета на Велико Търново – Даниел Панов, Ивайло Панов. Има и много други случаи на бити и пребити хора, които или отиват  в чужбина, или жалбите им потъват в чекмеджето на Стефан Николов или пък просто се срещат с биячите, а след това оттеглят или не входират жалби. От там също заплахи!

Нямам никакво притеснение за дейнсотта си, нито пък за каквото и да било друго, но през последните 3 месеца аз съм обект на заплахи, „послания“ и каквото още поискате най-разнообразни, част от българският фолклор. През последните 3 месеца съм бил над 10 пъти в РУП Велико Търново или ОДМВР, за да пиша показания по някоя преписка срещу мен и във връзка с видео-репортажите ни, във връзка с всичко описано до тук. Не разследват хората, които сочим в сигналите и видеата си, а разследват Симон Милков. Кой му бил платил, как, кога и къде. Защо трябва да плаща някой изобщо? Така ли разбират вашите служители сигналите , които подаваме? Може би, лично те са свикнали да им се плаща за да си свършат работата, затова търсят „заровено куче“ в Информационна агенция „Безпартиен БГ“, която е част от Сдружение „Съюз на радио слушателите“ /СРС/?

Обявявам гладна стачка, докато не бъда приет и изслушан от всички ръководни „тела“ в това министерство. Докато, тинята и престъпниците в униформа /не конкретно за въпросните лица/ не бъдат „изринати“ от системата на МВР. За 8 месеца, никой в тази държава не прояви интерес към това, което разкриваме като информация. Не защото информацията, е недоказана. Не и защото, ние я изнасяме, а защото тук в областта някой прикрива някого. Не сам ов областта, а и на ниво МВР и Д-я „Вътрешна сигурност“, ако щете. Крайно време е, да се обърнете към гражданите. Нямате и представа, какво е да искаш да помогнеш на семейство, което току що, е загубило близък в ПТП, а отсреша тези, които трябва да работят в услуга на обществото работят в услуга на определени бизнес и каквито искате интереси.

Абсолютно сериозен съм в намеренията си! Бъдете сигурни, че добре ще се „заключа“ пред входа на МВР. Няма да мръдна от там докато не видя реални действия отстрана на ръководството на МВР и държавата. Крайно време е, да си влезете във ролята. Крайно време е, да бъде отстранен „тумора“ олицетворяващ МВР и българската полицейска униформа. Това не е „тирада“, не е и „нарочен“ сигнал, а живота на едина млад човек на 30 години, който реши да посочи истината, да я нарече и покаже пред обществеността.

Дата: 19.08.2022 година

С Уважение: Симон Милков /С.М./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене