Банско отново с приза Най-добър зимен курорт в България

107117-bansko-kurort-1-na-bulgaria-01

Академията на световните ски награди удостои за втора поредна година Банско с приза Най-добър зимен курорт в България. Това стана по време на пищна церемония в хотел „Ароса“ в меката на ските Кицбюел в която по традиция взеха участие 200 топ мениджъри на водещите ски курорти и хотели, пише standartnews.com. Домакин на бляскавата Гала церемония бе британската телевизионна звезда Ела Кларк.

От страна на Банско наградата получиха Мая Христоскова, изпълнителен директор на „Юлен“ АД, концесионер на ски зона Банско, Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата и Георги Попов, директор на пистите ски зоната. Участие в тазгодишното издание на анкетата организирана от Академията са взела 1 млн. души от цял свят.

С приза, който Банско получава, България за втора поредна година намира място сред най-добрите 20 страни с развит зимен туризъм. През годините Банско се утвърди като №1 в Източна Европа. В ски зоната бяха организирани по перфектен начин 8 старта за Световната купа, а на 28 февруари и 1 март 2015 ще има още два при дамите. Банско държи и приза за Зимна столица на Балканите за 2011-а. За втора поредна година Академията присъди приза за Най-добър ски хотел в България на „Кемпински Гранд Хотел Банско“.

Отличието взе лично генералния мениджър на 5-звездната перла хотела Атанасиос Манос, който има сериозен принос за утвърждаването на хотела като №1 в България. И тази година „Вила Гела“ получи наградата на Академията за най-добро шале в България. За първи път за бутиков хотел №1 у нас бе избран „Алпин хотел“ в Боровец. Френският Вал Торенс получи отново приза за ски курорт №1 в света. Интерконтинентал Давос пък бе избран за водещия ски хотел на планетата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене