Топ ПРЕСА: Заместник-кметът на Белица отива на прокурор – вършил далавери, докато кметът бил в болнични?

showimage

Уважаеми дами и господа, Моля да се вземат под внимание и разследват от компетентите органи след­ните сигнали:

От началото на 2012 го­дина кметът на община Бе­лица инж. Ибрахим Палев е почти непрекъснато в болнични поради влошено здравословно състояние. Правомощията на кмет на общината са предоставени на неговият заместник инж. Карамфил Джамбазки.

В изпълнение на своите правомощия като кмет на общината г-н Джамбазки ра­боти съвместно с главната счетоводителка на община Белица г-ца Джамиле Ибр. Чучукова, която е сестра на съпругата на г-н Джам­базки или негова балдъза. Считам, че по закон това е конфликт на интереси и пред­поставка за зло­употреби, още по­вече че в процес на уволнение са служители на об­щинската адми­нистрация, които не са сподвижници на провежда­ната от г-н Джам­базки политика на шуробаджа­нащина. По този начин временно изпълняващият длъжността кмет на община Белица си разчиства пътя за финансови злоупотреби като се заобикаля с довере­ни послушни лица и негови роднини.

Посочвам факти, които да удостоверят правотата на изказаните горе съмнения. Уволнява се домакина на общината с мотиви за съ­кращаване на длъжността и липса на висше образова­ние. Едва ли е необходимо да пояснявам че структура като общинска администра­ция не може да функциони­ра без домакин а и за подобна длъжност е смешно да се изисква повече от средно образование. Уволнени са също служителки (счетово­дителки) с над двайсетгоди­шен стаж, но с ясно изразена позиция срещу машинации­те, които от години се правят в общината с цел облагоде­телстване на г-дата управля­ващи нашата община и кои­то са публична тайна.

Моля също така да се обърне внимание на назна­ченията в социалния патро­наж и роднинските връзки с г-н Джамбазки.

С уважение и надежда оч­аквам вашата намеса, за да се спре процеса на превръ­щането на общинска адми­нистрация Белица в семей­но олигархична фирма.

Хасан Мустафа Илан, гр. Белица

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене