Стоян Стоев пред БНТ: Днес говорим за бъдещето, утре хората решават на къде да поемем

Имаме детайлна програма с ясни приоритети и конкретни проекти. Днес ние говорим за бъдещето, но утре хората решават на къде да поемем. Това каза кандидатът за кмет на община Сандански Стоян Стоев в предаването „Още от деня“ на БНТ.

„Номинацията ми за кмет е преди всичко отговорност“, подчерта Стоян Стоев в началото на разговора. По думите му най-важни за местния вот са личностите и той никога не е делил хората спрямо политическите им пристрастия. „Приемам себе си като човек, който може да намери общ диалог с всеки, стига да сме обединени от каузата Сандански“, подчерта кандидатът за кмет.

„Проблемите в Сандански са много, но най-важното е да променим модела на работа, защото сега липсва стратегия и се правят действия на парче“, каза още Стоян Стоев. Той поясни, че затова и с екипа си е разработил програма с ясни приоритети, основани на детайлен анализ. „Един пример – анализът на проблемите с инфраструктурата показва, че ако ремонтираме само 3 улици, ще решим с 30% проблемите с ВиК авариите“, обясни кандидатът за кмет на ГЕРБ и поясни, че това е пример за ефективно планиране.

„Днес е модерно всички да се оправдават с Ковид-19 и с икономическата криза. Виждаме обаче, че някои общини са успешни, а други – не. Именно това е добавената стойност, която дава личността на кмета“, категоричен е Стоев. Той подчерта още, че Сандански е уникален град с уникално географско положение, който се нуждае от повече инвестиции и нови работни места, но в леката промишленост, която няма да окаже влияние на природата. „Да привлечеш инвеститор днес обаче е почти невъзможно с условията, които има за действащите предприятия“, обясни още Стоян Стоев и обясни, че това е едно от нещата, които трябва да бъде променено. Той поясни и че от повече от 5 години има подписан Меморандум за изграждане на индустриална зона при с. Дамяница с държавата, но липсват конкретни действия в тази посока от общината.

„Ще направим всичко по силите си да спрем продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански“, категоричен е Стоев. Той подчерта, че през последните години редица общински имоти са били продадени и това е тенденция, на която трябва да бъде сложен край. „Хората трябва да имат думата за бъдещето на подобни стратегически обекти“, каза още кандидатът за кмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене