Connect with us

Анализи и Коментари

Топ ПРЕСА: Срам! Тотомилионерът от Перник лъга, че е изхарчил парите, а излезе в списъка на КТБ с близо 2 млн. лева, спестени от печалбата!

Published

on

Rosen-Djudjeto-8

Ако си роден с потенциал на “джудже”, всичките милиони на света нямат силата да те превърнат във великан…

Като всеки редови бълга­рин и аз много искам да спе­челя от тотото. Ама много, разбирате ли? Никога не съм печелила и много ме вълну­ва какво е усещането. Поч­ват ли да хвърчат пеперуди в стомаха? Дръпва ли се кръвта от лицето? Хлопат ли сърдечните камери? Излиза ли обрив с неясен произход по врата??? А по глезените?

Уви, не знам. И няма и как да разбера и ей така ще си умра, в тъжно неведение и бедна.

За разлика от мен, обаче има хора късметлии, заралии, галеници на съдбата, които печелят, без да си да­ват много много зор, като Росен Русимов например. Пернишкия тото милионер, който с един фиш прибра близо 5 милиона лева. И тъй като готови­те пари изчезват лесно, а някои дори твър­дят, че не носят късмет, новоиз­люпени­ят мили­онер се беше зарекъл да профука всичко до последния галаган. Речено-сторено, скоро без дори да са го попитали Русинов известен с прозви­щето -Джуджето, започна да рапортува пред медиите за какво е похарчил ново- придобитото си богатство. Взел 2 коли – една на себе си, и една на сина си. Купил палто и бижута на жена си, спретнал 2 екскурзии в чуж­бина, после ремонт и… това е то! Останалите пари профукал по кръчмите. След като разбрали, че е станал ми­лионер, му писа­ли 700 души, и то все непозна­ти. Те ис­кали от замогна­лия се перничанин пари за какво ли не едни просели пари, за да си ку­пят нов апарта­мент, други молели за някой лев, за да покрият старите си дългове. Росен давал охотно обаче само на близки и при­ятели. Единствената придо­бивка, която му останала от печалбата, бил апартамент в Сандански. И изведнъж “ново двайсе”, покрай ис­ториите със злополучната КТБ цъфна и пикантерията, че Джужето е вложил ми­лионите си там. Що така бе, гълъбче, защо ни замазваше очите? Вярно е, че лъжците много се котират в нашия географски отрязък, но ние дори не те питахме , нито се ровихме в личните ти пре­живявания… Ти сам търсеше трибуна , за да ни заливаш с лъжи. “Какъв ти е келипира”, както се изразяваше героя на Алеко?

От както са измислени финикийските знаци, све­тът се е побъркал да трупа пари. Дори и да не искаме, не можем да живеем без тях. Купуваме с пари, живе­ем с пари, сънуваме пари, искаме пари…Накъдето и да се обърнем – навсякъде са само пари, пари, пари…

Те ни носят наслада, ста­билност, спокойствие, нер­ви и безсънни нощи. Мъдри хора казват: “здравето не се купува с пари”, “щастието не се купува”, “парите не са всичко на този свят” и т. н. и т. н. Едно е сигурно обаче, ако си роден с потенциал на “джудже”, всичките милиони на света нямат силата да те превърнат във великан.

Росен Русимов-Джуджето е живото потвърждение на моята теза.

Анализи и Коментари

Психолог: Три са мотивите, провокирали Кристина да убие двете си деца

Published

on

“Важно е да разберем какви лекарства е пила през последните три месеца и за какво са изписани те”, казва Диана Гинова

“Винаги има нещо, което отключва тези емоции. В случая с Кристина съм абсолютно сигурна, че тя е имала нужда от помощ година преди тази трагедия да се случи. При нея не можем да говорим за вродена аномалия, а по-скоро за страдание, което е продължило прекалено дълго, за да ескалира до извършването на тези престъпления.”

Това обяснява психологът Диана Гинова. Самата тя казва, че е работила с жена, която е била с шизофрения. При нея се отключило от катастрофа. Преди случилото се пациентката била гениален музикант и социална личност с много приятели, съобщи 168 часа.

Според специалистката има три варианта за това, което може да е провокирало майката от Сандански да посегне на двете си деца.

“Първият е тя да е отключила някакъв психотичен симптом и да е чувала гласове, които са й казвали, че трябва да го направи – казва Гинова. – Вторият е да е вярвала, че по този начин ги спасява от зло, от нещо лошо. Може би е виждала бащата като олицетворение на това. Третият, като се има предвид какви са били думите, когато са влезли полицаите и мъжът й в стаята, а именно: “Нека ми ги вземат сега”, е, че всичко е направено от страх някой да не й ги отнеме завинаги.”

Най-малко вероятно според нея било извършеното да е за наказание на таткото.

Психологът обяснява още, че е важно да се изясни и какви лекарства е пила Кристина през последните месеци.

“Стана ясно, че такива са й били изписани от специалист – припомня Гинова. – Нека разберем дали те са й помагали и дали ги е пила редовно.”

Като престъпление, извършено в момент на силна емоционална или физическа болка, описва случилото се психологът Иво Ташев.

“Имало е някакъв вид тормоз – казва той. – Най-вероятно е бил системен и е ескалирал, когато са й съобщили, че ще й вземат децата. Направила го е в момент на афект и умопомрачение. Точило се е с месеци, може дори да са били и години.”

Специалистът казва, че ако един човек е изтезаван прекалено дълго време, в един момент той е готов да направи чудовищни неща, за да се спаси от това.

Ташев допълва, че обикновено има няколко души, които знаят за този процес и са били наясно какво се е случвало със самата нея, но са неглижирали ситуацията.

Психологът отговаря и на въпроса защо майката се е връщала при бащата, ако той наистина е упражнявал тормоз върху нея.

“Майчиното чувство я е държало към децата – обяснява той. – Когато мъжът е вземал малките, тя не е искала да се отделя от тях. Сега много биха се запитали къде е било това майчинско чувство, когато им е посегнала. Повтарям, че убийствата са извършени в афектно състояние. Чист несъзнателен процес.”

Специалисти са сигурни, че ако в едно семейство се стигне два пъти до насилие, независимо дали от страна на мъжа, или на жената, това е категорична индикация, че може да има голяма трагедия.

pirinsko.com

Continue Reading

Анализи и Коментари

РИЛАНА ЕАД : Не искаме името на Калоян Ханджийски да бъде свързвано повече с нас! Той е съкратен!

Published

on

Ръководството на бутилиращата минарална вода компания РИЛАНА ЕАД, изпрати писмо до редакцията на Топ Преса, за да иясни следната ситуация: 

Преди няколко дни коментатор на югозападният таблоид поблукива в една от фейсбук страниците ни следния коментар придружан с колаж:

“Мъдрият български народ има една приказка „Хем палас – хем курназ“, което на нормален български език се превежда – хем нищо не става, хем се държи, така че може всичко. Колко ли трябва да е обеднял лидерът на ДСБ-Благоевград Калоян Ханджийски, за да си окачи сам кожената каишка на врата и да даде синджира на полукмета Руемен Томов? От минерална вода “Рилана” заплатата дават ли му? Къде се е чуло и видяло коалиция ДСБ – Паскалево БКП, защото за БСП в случая изобщо не може да се говори? Една година АБСОЛЮТНО НИЩО не направиха, една година чувахме пред думите им само ЩЕ – това ЩЕ, онова НЕ…. Кое? Кога? Някога в необозримото бъдеще! И сега когато мнозинството на общинския съвет се реши да вземе властта в ръцете си и да работи за града, човекът който прилича на бившата ви класна в училище, излезе и като личен пудел на кмета взе са джавка – видите ли вземат ни властта! Даже терминът от лъжедемократът продал се на комунист беше „Кражба на Власт“. Ей, колко ви е сладка властта, ей Томови ибрикчии…Добре че беше Камбитов, който много се ос..а здраво, за да може да влезете във властта по случайност. Власт, власт… просто хора на власт. Той не иска да работи за хората, той не иска да развива града … той иска власт. Да команди, да назначава който си иска, да яде и пие в ресторанта на Мамакажа без пари, да си ходи на семинари и екскурзии за сметка на благоевградчани. Защо ли? Щото е на власт. За града за една година – нула. Нищо. Само обещания щото са без пари. Смело напред свободни политици на Благоевград! Вземете им властта от ръцете и я дайте на хората. Те за това са ви избрали. Властта винаги трябва да е в ръцете на суверена,а не в ръцете на Калоян Класната или Румен Заспата. Краят им се вижда! #tomoff”

По повод изнесената информация че лидерът на ДСБ – Благоевград Калоян Ханджийски свързваща политикът с фирмата РИЛАНА ЕАД, чрез изречението “От минерална вода “Рилана” заплатата дават ли му?”, от местният производител заявиха, че Ханджийски вече бил съкратен и нямал нищо общо с фирмата. “Не желаем повече това лице, да се свърза с името на продуктите и фирмата ни.”, категорични са от фабриката в село Стоб. На въпроса на Топ Преса, каква е причината той да бъде съкратен отказаха коментар, но поясниха че са му направили услуга да го съкратят по член, който разрешава да взема пари от бортата, защото “демократът” се оплакал че закъсал за пари и искал да излезе на борсата.

Топ Преса провери и наистина “влиятелният политк” взема трудово обезщетение от Бюрото по труда, успоредно с това се прави на управляващ общината. Сега вече ни се изяснява прекалената му любов към кмета на Благоевград, който наистина е от Паскалевото БКП… В крайна сметка пари са нужни всеки му за да преживява, особено когато е безработен.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al