Топ ПРЕСА: Срам! Тотомилионерът от Перник лъга, че е изхарчил парите, а излезе в списъка на КТБ с близо 2 млн. лева, спестени от печалбата!

Rosen-Djudjeto-8

Ако си роден с потенциал на „джудже“, всичките милиони на света нямат силата да те превърнат във великан…

Като всеки редови бълга­рин и аз много искам да спе­челя от тотото. Ама много, разбирате ли? Никога не съм печелила и много ме вълну­ва какво е усещането. Поч­ват ли да хвърчат пеперуди в стомаха? Дръпва ли се кръвта от лицето? Хлопат ли сърдечните камери? Излиза ли обрив с неясен произход по врата??? А по глезените?

Уви, не знам. И няма и как да разбера и ей така ще си умра, в тъжно неведение и бедна.

За разлика от мен, обаче има хора късметлии, заралии, галеници на съдбата, които печелят, без да си да­ват много много зор, като Росен Русимов например. Пернишкия тото милионер, който с един фиш прибра близо 5 милиона лева. И тъй като готови­те пари изчезват лесно, а някои дори твър­дят, че не носят късмет, новоиз­люпени­ят мили­онер се беше зарекъл да профука всичко до последния галаган. Речено-сторено, скоро без дори да са го попитали Русинов известен с прозви­щето -Джуджето, започна да рапортува пред медиите за какво е похарчил ново- придобитото си богатство. Взел 2 коли – една на себе си, и една на сина си. Купил палто и бижута на жена си, спретнал 2 екскурзии в чуж­бина, после ремонт и… това е то! Останалите пари профукал по кръчмите. След като разбрали, че е станал ми­лионер, му писа­ли 700 души, и то все непозна­ти. Те ис­кали от замогна­лия се перничанин пари за какво ли не едни просели пари, за да си ку­пят нов апарта­мент, други молели за някой лев, за да покрият старите си дългове. Росен давал охотно обаче само на близки и при­ятели. Единствената придо­бивка, която му останала от печалбата, бил апартамент в Сандански. И изведнъж „ново двайсе“, покрай ис­ториите със злополучната КТБ цъфна и пикантерията, че Джужето е вложил ми­лионите си там. Що така бе, гълъбче, защо ни замазваше очите? Вярно е, че лъжците много се котират в нашия географски отрязък, но ние дори не те питахме , нито се ровихме в личните ти пре­живявания… Ти сам търсеше трибуна , за да ни заливаш с лъжи. „Какъв ти е келипира“, както се изразяваше героя на Алеко?

От както са измислени финикийските знаци, све­тът се е побъркал да трупа пари. Дори и да не искаме, не можем да живеем без тях. Купуваме с пари, живе­ем с пари, сънуваме пари, искаме пари…Накъдето и да се обърнем – навсякъде са само пари, пари, пари…

Те ни носят наслада, ста­билност, спокойствие, нер­ви и безсънни нощи. Мъдри хора казват: „здравето не се купува с пари“, „щастието не се купува“, „парите не са всичко на този свят“ и т. н. и т. н. Едно е сигурно обаче, ако си роден с потенциал на „джудже“, всичките милиони на света нямат силата да те превърнат във великан.

Росен Русимов-Джуджето е живото потвърждение на моята теза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене