Радослав Ревански: Проблемите на общините се решават от местните хора, а не от анонимници

Анонимни хора се опитват да отклонят вниманието на гражданите от големите проблеми и кризи с несъществуващи, неактуални и неадекватни идеи, свързани с местната власт. Това заяви кметът на община Белица Радослав Ревански, който коментира думите на депутата от ПП Настимир Ананиев за окрупняване на общините и таван на мандатите на кметовете и общинските съветници.

Според градоначалника подобни изказвания могат да отворят само нова криза и няма да доведат до нищо полезно за обществото.

„Искам ясно да кажа, че нито кметовете, нито съветниците, сме врагове на държавата. 70% от публичните услуги се предлагат от Общините. Не се притесняваме от нищо, но всяка една община е специфична със своето население, бит и култура. Не може просто така някой да ги слива, да ги разделя, да решава вместо хората по места”, категоричен е Радослав Ревански.

Кметът е убеден, че окрупняването на общините няма нищо общо с децентрализацията. Защото за децентрализацията трябват конкретни стъпки от страна на държавата. И няма никакво значение дали общините са 5 или са 500. „Откога чакаме да се случи финансовата децентрализация – над 20 години. И нищо не се прави по въпроса. Вместо това някои се упражняват на тема „Местна власт”, каза още Ревански, който е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене