ВЛАДИМИР МОСКОВ: Грижата за хората с увреждания е един от приоритетите ни за предстоящите 4 години

С голям интерес и с изключителна активност хората с увреждания, работещите и ползващите социални услуги участваха в срещата с кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници от Коалиция „БСП за България“ Иван Геров, Димитър Балтаджиев, Гергана Орманлиева, д-р Ангел Тонгов, д-р Райна Механджиева, Георги Мишев, Асен Янкулски, Габриела Ташкова и Яница Георгиева. С внимание всички в залата изслушаха отчета за свършеното в изминалия мандат на кандидата за кмет и екипа му.

Едно от най-големите постижения е създадената местна ТЕЛК комисия към болницата за улеснение на нуждаещите се, която от няколко месеца работи активно. Създадено е също социалното предприятие „Цветен град“, даващо възможност за трудова заетост и придобиване на нови професионални умения за хора от уязвимите групи. През изминалите 4 години са открити 3 нови социални услуги в сградата на ул. „Иларион Макариополски“: ЦНСТ за пълнолетни лица с деменция (втори център) ЦНСТ за пълнолетни лица с психични разстройства, ЦНСТ за пълнолетни лица с умствена изостаналост. Обособени са 30 социални жилища с оборудване и обзавеждане. „В рамките на изминалите четири години са реализирани различни проекти в подкрепа на хора с увреждания и в неравностойно положение – топъл обяд, лични асистенти, подкрепящи услуги. Подпомогнати са над 2500 лица, които са били в тежко здравословно или социално положение.“, припомни кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Грижата за хората с увреждания, за техните нужди и специални потребности, отново са един от приоритетите за предстоящите 4 години. В програмата за следващия мандат е планирано разширение и обновяване на Дома за стари хора, както и цялостно обновяване на клуба на пенсионера в гр. Гоце Делчев. Ако бъде осигурено необходимото финансиране, ще се завърши сградата на новата болница, а освен това ще се положат нужните усилия, за да започне да функционира помещение за съхранение на кръвни продукти (кръвна банка). Ще продължи успешната стипендиантска програма, която ще разшири обхвата си с отпускане на стипендии за обучение на медицински сестри и лекари специализанти за болницата, доболничната помощ и спешната помощ в общината. В социалната програма на кандидата за кмет Владимир Москов и неговия екип е заложено също създаване на център за пълнолетни лица с трайни увреждания с потребност от постоянни медицински грижи, както и извършване на основен ремонт на сградата на ул. „Ал. Стамболийски“ и обособяването й за социални дейности. Ще продължи подпомагането на граждани със здравословни и социални проблеми, както и подкрепата на всички семейства с репродуктивни проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене