НИКОЛАЙ ШУШКОВ СЕ АНГАЖИРА ДА ПОМОГНЕ С УЗАКОНЯВАНЕТО НА КЪЩИТЕ И ИМОТИТЕ В С. ЦЕРОВО

До 10 дни след изборите ще дойда с експерти от общината и от МРРБ, за да съдействам като кмет за това хората по-лесно да преминат през процедурата на парцелирането и узаконяването на къщите и имотите си и да получат документи за собственост.

Това каза пред жителите от с. Церово независимият кандидат за кмет Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината. Той се запозна с един от основните проблеми на селото – липсата на съответствие между кадастралния план и реалната картина. Към това се добавя и фактът, че голяма част от жителите нямат легитимни документи за собственост. Проблемът е наследен с години. „Няма да е бързо и лесно. Трябва да се заснемат наново всички сгради, дворове, гаражи – всички елементи на инфраструктурата и да се урегулират и улиците. Никой няма да посегне на домовете ви“, успокои хората Николай Шушков.

Друг голям проблем на селото е свързан с водоснабдяването. Тласкателната помпа постоянно аварира. Николай Шушков каза, че е запознат, че ВиК вече са намерили решение за помпата, но довеждащият водопровод трябва да се подмени. Според него двата резервоара, които зареждат селото, са много малки и е нужен спешно нов по-голям резервоар.

Шушков обеща да търси и съдействие от началника на РУО, за да се намери по-оптимален график на училищния автобус, за да не чакат децата повече от час преди началото на учебните занимания.

Ремонт на сградата на читалището и на оградата на селското гробище са сред другите задачи, с които Шушков ще се заеме като кмет. Жителите на Церово, което е наричано балкона на Благоевград заради красивата гледка, която се разкрива от него към района, поискаха работа за себе си и семействата си. Шушков припомни, че Благоевград е на опашката по доходи в страната и се ангажира да привлича бизнес с висока добавена стойност, който да се отрази на стандарта на живот на всички хора в района.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене