НИКОЛАЙ ШУШКОВ: КРАЙ НА РАЗРЕШЕНИЯТА ЗА СТРОЕЖ БЕЗ НЕОБХОДИМИЯ БРОЙ ГАРАЖИ

Оживен разговор с много тревоги и въпроси проведе независимият кандидат за кмет Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината, с работници от шивашка фирма в града. Той продължава разговорите си с малкия и среден бизнес в общината, за да чуе неговите проблеми. Разрушени сгради, оставени непочистени терени край реката; неясна съдба на аквапарка и градската баня, проблеми с остарялата и често аварираща ВиК мрежа, корупционни практики – това са само част от проблемите, наслагвани с години, които хората от шивашкия цех поставиха пред Николай Шушков. Те попитаха защо в Благоевград автомобилите са по тротоарите, а хората – на улиците и до кога ще продължава презастрояването на града и унищожаването на градинките.

Николай Шушков пое ангажимент да прекрати практиката на издаване на разрешения за строеж без необходимия брой гаражи и да започне поетапното изграждане на буферни и многоетажни паркинги. Според него са необходими и целенасочени усилия по отстояването на съществуващите зелени площи, както и създаването на нови.

Той разказа и за идеята си заедно с община Симитли да се възстанови проекта за язовир „Чакалица“, което ще даде трайно решение на проблема с водоснабдяването в Благоевград.

На въпрос как ще работи с очертаващия се шарен общински съвет, Николай Шушков бе категоричен: „Като внасям напълно законосъобразни, добре обмислени и ползващи се с широка обществена подкрепа предложения за решения. Компромиси със съвестта си и с опита на годините си не мога да правя“, каза още Шушков.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене