С цинизма в българската политика е приключено

Бареков

Бареков: И в Европа ние накланяме везните

С цинизма в българската политика вече е приключено. Това каза по време на учредителното събрание на „България без цензура“ в Пазарджик лидерът на формацията Николай Бареков. То обяви, че иднатната сряда ще се проведе кръгла маса за новия закон за „Чисти ръце“, а в четвъртък неговият текст ще влезе в българския парламент с голяма международна подкрепа. „Който го подкрепи от депутатите, ще бъде смятан за гражданин, а който не го подкрепя – ще е мафия“, коментира Бареков. Той каза още, че ситуацията в държавата е изключително любопитна. „ДПС и БСП взеха
властта благодарение на това, което направихме в последния ден на предизборната кампания през 2013 г., но не разбраха за какво им е дадена, те просто трябваше да излекуват раните от управлението на ГЕРБ с един експертен кабинет, след което да се отиде на предсрочни избори.

без цензура 1

Това, което правят днес тези две партии е да крадат, старите схеми на ГЕРБ продължават, само се смениха играчите. Другото престъпление, което те извършиха е, че нямаше ревизия на управлението на Цветанов и Борисов“, каза Бареков.

без цензура 2

Той коментира, че сегашните управляващи са изчерпани от властта и има нужда от нова политическа формация, която да ги измести. С появата на „България без цензура“ ролята на балансьор на ДПС приключи. Процентите показват коя е партията, без която не може да бъде разтурен този парламент, нито да бъде излъчено ново правителство след едни предсрочни парламентарни избори.

без цензура 3

Извън тези две вредни партии и премиера Орешарски, който няма диалог с народа и институциите, остават „Атака“ и ГЕРБ. „За „Атака“ четем в жълтите вестници как г-н Сидеров прекарва времето си в чалготеки. Това не е политик, който може да върши работа, камо ли да е реална опозиция.
За г-н Борисов и Цветанов – тяхната партия не може да е опозиция, нито да управляват държавата – при тях е неграмотност, грабеж и пране на пари“, отсече лидерът на „България без цензура“.

„Идвайки насам ме питаха за жалката декларация на ГЕРБ. На тях им дойде много, те не признават нашия възход. Днес получих писмо от европейските консерватори, които ни канят да седнем на една маса и да говорим за европейското бъдеще, защото се получава така, че този, който ще раздава картите у нас, ще е същият, който ще направи това и в Европа“, каза Бареков. В момента в Европейския парламент има 4 основни партии. Двете
най-големи са лявата и дясната. Те ще имат сравнително равни резултати на предстоящия вот и всяка от тях ще иска да излъчи лидера на Европейската комисия и президента. Ключово ще е мнението на по-малките, това са либералите и консерваторите – сега едната има 52 депутата, а другата 54. „И сега в ЕП се получава същата ситуация както в българското Народно събрание. С решението си къде да отидем, към консерваторите или либералите, ние ще наклоним везните. Това значи, че в наши ръце ще е и този избор. Понякога в политиката си Давид, но държиш прашката която ще повали Голиат“, заключи Бареков.

Според него липсата на ревизия на Бойко Борисов и на неговите престъпления като министър-председател беше компенсирано с възхода на „България без цензура“. „Нашето влизане в българския парламент и европейския гарантира едно – г-н Борисов няма да управлява повече България, той ще е обект на операция „Чисти ръце“, срещу него ще има прокурорски проверки и вероятно съдебен процес“, обяви Бареков.

„Аз имам кураж, бях във Велинград, когато на 10 май разбрах какво се готви в Костинброд, изчаках да видя как ще реагира президентът Плевнелиев. Когато видях, че тази мишка нищо няма да направи, аз реших, че трябва да действам и на 11 май реално влязох в политиката – с шут.
Има 3 обстоятелства, които да доказват, че переш пари“, коментира още Бареков. „Първото е да имаш незаслужено висок стандарт, а тези хора го демонстрират непрекъснато пред вас – купуват си скъпи коли, пътуват в самолети, позволяват си да плащат огромна сума пари за бардаците в Бояна, харчат пари безогледно. Второто е да правиш скрити покупки. Аз лично смятам, че те правят такива – една от тях е купуването на медии. И третото обстоятелство, че переш парите е купуването на акции, доказателствата съм ги дал на прокуратурата, има имена. Истеричната реакция на Борисов и на ГЕРБ доказва, че и този път съм ударил право в десетката. Но гледайте кога Борисов не отговаря – той не казва нищо за купените аудита, има какво да го притеснява, там е замесен и Орлин Алексиев. Той мълчи и за акциите, които купува в българските медии, но ще бъде направена почти анонимна декларация на ГЕРБ“, коментира Бареков.

Делегатите на учредителното събрание избраха за свои лидер Христо Тодоров. Той е общински съветник в Пазарджик, женен, с 2 деца, мениджър в частна фирма. Делегатите определиха той да има четирима зам. председатели. На събранието обаче беше определен само един – това е Шенка Илиева, а останалите ще бъдат излъчени след като се учредят всички клубове в цялата община.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене