До 10 ноември на тази година това тежко наследство оставено ни от предишните управници на общината ще бъде издължено.

Феим Иса :Сигурен съм , че след всичко което направихме през тези четири години , хората от общината ще оценят труда и усилията ни и ще се поздравим с успех още на първи тур.

Напрежение и предизборни страсти в община Гърмен. Има ли ги изобщо? Разнопосочни информации и мнения. За да следи актуалната обстановка Топ Преса се стреми винаги да пие вода от извора. За да вдигне завесата на това, което реално се случва в началото и хора да предизборната кампания Топ Преса се свърза с кандидат – кметът на ДПС Феим Иса за ексклузивно блиц интервю. 

Господин Иса, как стартира предизборната Ви кампания?

Аз и предизборния ми щаб вече направихме първата обиколка по населените места в общината. Хората ни посрещаха въодушевени и с усмивка. Заявяваха ни ,че няма нужда да ги агитираме и че с удоволствие ще гласуват за нас , защото това което сме обещавали сме го изпълнили. Така, че кампанията ни стартира с много положителни емоции.

Вярно ли е , че някои от основните политически сили които нямат издигнат кандидат за общински кмет ще Ви подкрепят на предстоящите избори?

Да ,още в началото на кампанията общинското ръководство на БСП изрази официално подкрепата си за кандидатурата ми за кмет на община Гърмен. В проведените от мен срещи с повечето от местните организации на ПП “ ГЕРБ“ те изразиха становище , че след като през изтеклия мандат съм работил и подкрепял техните кметове по населени места, както и доброто ни взаимодействие с общинските съветници от ГЕРБ за решаването на обществените проблеми ,че няма пречка и ще получа тяхната подкрепа.
Своята подкрепа заявиха и голяма част от директорите на училища , детски градини , читалищни дейци , общественици.

Има ли удари под кръста в разгара на кампанията от страна на другите кандидати и опоненти?

За сега кампанията се води толерантно и в рамките на нормалното от наша страна . Предупредил съм предизборния ни щаб и нашите привърженици да не отговарят на провокации и да не влизат в конфликти с нашите опоненти. Кампанията засега върви без удари под кръста.

Какви проблеми поставят хората на срещите си с Вас. Със сигурност има още много неща които предстоят да се случат в общината Ви?

Основните проблеми си остават ремонта на улици ,тротоари , пътища
водопроводи , канализация, канализиране на дерета , изграждане на травопости и удължаване на ел. мрежата Въпреки усилията ни в тази посока през последните години и направените над 10 км. улична мрежа , канализация и водопровод , това си остава като основен проблем. Община Гърмен е на първо място в област Благоевград по издадени разрешителни за строеж. По селата никнат нови квартали на които трябва да бъдат осигурен достъп до електричество , вода , пътища.

Вярно ли е , че обещавате на хората да създадете звено към общинска администрация което да управлява общинските гори?

Да така е. Община Гърмен притежава близо 9 хиляди хектара общински гори. След като минахме тежките процедури по промяна на предназначението им ,предстои изготвянето на лесоустройствен проект за тяхното опазване и ползване. Вярвам , че ще имаме възможност следващите година да стопанисваме и ползваме общинските гори по предназначение.

Знаем , че общината през първия Ви мандат унаследи задължение от близо 800 000 лева. Успяхте ли да се издължите?

До 10 ноември на тази година това тежко наследство оставено ни от предишните управници на общината ще бъде издължено.

Община Гърмен през вашия мандат придоби популярност на един от големите дарители в областта и страната на организирани различни благотворителни кампании. Смятате ли да продължите тази си дейност?

Силната страна на моя екип е работата по социални проекти и каузи. Ще позволите да уточня , че не общината , а хората от нашата община се превърнаха в най големите дарители в областта и страната. През тези четири години изградихме взаимно доверие и всички кампании които организираме се подкрепят с голям ентусиазъм от жителите на общината, за което им благодаря от сърце.

През 2019 г. спечелихте едни много трудни избори с близо 60 % от гласувалите тогава. Сега как виждате резултата?

Сигурен съм , че след всичко което направихме през тези четири години , хората от общината ще оценят труда и усилията ни и ще се поздравим с успех още на първи тур.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене