Стоян Стоев с готов идеен проект за нов закрит пазар в Сандански

Сандански е туристическа община, в която идват хиляди хора годишно. Същевременно в региона ни се произвежда една от най-добрите зеленчукови и плодови продукции в България. Защо тогава нямаме връзката между двете – тези туристи да купуват от местните производители готовата продукция? Този риторичен въпрос зададе кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев при представянето на идейния проект за нов закрит пазар в курортния град.

„В момента пазарът ни има окаян вид и той е изключително неудобен както за клиентите, така и за продавачите“, каза Стоян Стоев. Той поясни, че в следващите 4 години трябва да се изгради модерен закрит пазар, на който местните производители да предлагат продукцията си. „Така той ще е не само по-удобен за местните хора, но и за всички наши гости, с което ще увеличим и постъпленията на търговците“, обясни още кандидатът за кмет.

„Вече сме готови с идеен проект, който предвижда и създаването на 50 нови паркоместа“, каза още той. По думите му целта е както да се запазят същите търговци, които днес са на пазара – като им се даде предимство при заемане на търговски площи, когато сградата е готова и заедно с това да им се гарантират сходни на сегашните условия на такси. „Такава локация може да бъде популяризирана сред туристите и така да увеличим в пъти клиентите на пазара“, обясни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене