В Израел: Сбъднаха се три библейки пророчества за края на света

Три необичайни събития предизвикаха твърдения, че библейските пророчества за края на света и идването на месията може би се сбъдват.

Раждането на „първата червена юница от 2000 години насам“

През 2018 г. стана ясно, че в Израел се е родила „червена юница“. Храмовият институт съобщи за раждането чрез YouTube и заяви, че теленцето и майка му ще бъдат подложени на „обстойно изследване“, за да се установи дали е „без дефекти“. Той заяви, че червеното теле „носи обещанието за възстановяване на библейската чистота в света“.

Червените телета се срещат в приказките за „края на времената“, като се твърди, че раждането и жертвоприношението на червената крава предшестват построяването на Третия храм в Йерусалим. В преобладаващата част от ортодоксалния юдаизъм възстановяването на Храма ще се случи преди идването на еврейския Месия. Двата предишни храма са били разрушени.

 

Създадени са Храмов институт и други организации, чиято цел е изграждането на Третия храм на хълма Мория или Храмовия хълм. Някои богослови обаче смятат, че изграждането на Третия храм е свързано със „Съдния ден“ или „края на времената“. Твърди се, че след „обстойно изследване“ на телето равинските експерти са потвърдили, че то е „реален кандидат за библейската червена телица“. Breaking Israel News съобщи, че съвет от равини е потвърдил, че тя отговаря на изискванията на пророчеството – в което се казва, че кравата трябва да бъде червена „без недостатък“.

Риба, забелязана в Мъртво море

Твърди се, че високата соленост на Мъртво море не позволява на рибите да живеят в него. Въпреки това се съобщава, че в потъналите дупки на морето са забелязани морски обитатели. Твърди се, че учените са били шокирани, когато са открили, че дупките бързо се пълнят с риба и други форми на живот, които никога не са били забелязвани. Израелският фотожурналист Ноам Бедеин казва, че водният басейн е „всичко друго, но не и мъртъв“, като заявява пред Breaking Israel News, че това е „осмото чудо на света“.

Той съобщава, че е видял риба в дупките – и е станал свидетел на растяща растителност. Езекиил, свещеник и пророк, който се появява в „Стария завет“, предвижда Мъртво море да разцъфне и да се съживи в своето пророчество за края на времето. Според Езекиил 47: 8-9 „ще има много голямо количество риба“. И г-н Бедеин казва: „Място, което някога е било прокълнато в библейски времена, сега можете да дойдете тук, в Мъртво море, да изследвате дупките и да видите риби там, където водата се е отдръпнала – изпълнявайки пророчествата на Езекиил, който говори за разцвета на земята, когато евреите се завърнат.“

Змия се извива от Стената на плача

Преди няколко години от камъните на Стената на плача в Йерусалим, Израел, е забелязана змия, която изпълзява, което предизвиква известна „паника“ сред поклонниците. Фондацията за наследство на Стената на плача публикува видеозапис, на който се вижда как влечугото излиза от едно от най-светите места на юдаизма, съобщава Times of Israel. Според съобщенията по време на инцидента змията е изплашила гълъб – което според някои блогъри е символ на това, че живеем в „опасни времена“, пише Вести.

 

Според тях тези времена водят до идването на Месията. Някои потребители на интернет също така направиха връзка със змията, която според Библията е изкушила Адам и Ева в Едемската градина. Според новинарския сайт Ynet змията, която се е измъкнала от камъните на стената, вероятно се е опитвала да се угои за зимните месеци. Инцидентът е станал само няколко месеца след като 220-килограмов камък се е откъртил и паднал от Стената на плача, като едва не е смазал поклонничка под него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене