Стоян Стоев: Стартираме подписка за спиране продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански

Стартира подписка за спиране продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански, която ще бъде връчена в Народното събрание. Днес кандидатът за кмет Стоян Стоев ангажира с проблема народните представители Любен Дилов – син и Тома Биков и им показа пустеещата сграда.

„Искахме да повдигнем темата след изборите, но народните представители подчертаха, че е ключово да действаме максимално бързо и да блокираме процесът по продажба“, обясни Стоян Стоев. По думите му още от днес хора от неговия екип ще започнат да събират подписи в централната част на Сандански. „Имам уверението, че ако успеем бързо да съберем подкрепа от хората, в най-кратки срокове ще имам възможност да представя проблема пред председателя на Комисията по здравеопазване в парламента“, обясни още кандидатът за кмет.

„Детският санаториум е планиран на ключово място за Сандански и местните хора имат право да решат съдбата му. Недопустимо е Община Сандански да няма позиция и да се ограничава до искане да получи парите от продажбата на сградата. Трябва да сложим край на разпродаването на това, което ни е завещано от родителите ни и да търсим възможности да го съхраним и надградим“, категоричен е Стоян Стоев. По думите му изпращаме един мандат белязан от продажба на десетки имоти и сгради – практика, на която трябва да бъде сложен край.

Народните представители Любен Дилов – син и Тома Биков се ангажираха проблемът да бъде поставен в парламента и пред Министерството на здравеопазването и да съдействат за спиране на продажбата. Те обясниха, че недоумяват защо се иска продажбата и че липсват действия от общината за блокиране на процеса. „В парламента не можем да знаем за всеки проблем в регионите на България. Затова е толкова ключова ролята на кмета“, категорични бяха те.

Припомняме, че на заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, бе взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София. Единствената реакция на Община Сандански бе да поиска средствата от продажбата да бъдат реинвестирани в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене