Как да ядем на корем, а да останем слаб

Тези храни определено трябва да са в хладилника ви

Прости закуски с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, които могат да ви помогнат да поддържате тялото си в кетоза (процесът на производство на кетонни тела (молекули, произведени от черния дроб), които се превръщат в източник на енергия – бел. ред.), могат да бъдат намерени, без много усилия. Основното предимство на кето диетата е загубата на тегло, която се случва отчасти, защото мазнините, които ядете, изпълват стомаха ви, което може да доведе до консумацията на по-малко калории като цяло, пише Everyday Health.

Благодарение на засищащите мазнини, изисквани от кетогенната диета, може да забележите, че не жадувате за закуски толкова много, колкото обикновено. Но когато искате да вземете лека закуска, по-добре е да имате план за този повод. Това е особено вярно, ако любимите ви закуски са зърнени блокчета, чипс или други храни с високо съдържание на въглехидрати, тъй като те не са подходящи за кето. Имайте предвид списък със закуски, за да сте готови, когато настъпи глад. Простотата е ключова тук, защото когато огладнеете, няма да имате време или търпение да изтичате до магазина и да сготвите нещо.

Коремът ви ръмжи? Грабнете шепа ядки макадамия, които според предварителните изследвания съдържат най-много мазнини сред ядките. Те също така съдържат по-малко от 4 грама въглехидрати на унция (около 30 g), според Министерството на земеделието на Съединените щати (USDA). Като оставим настрана хранителната стойност те са идеалната закуска, защото са лесни за поемане в движение и не е необходимо да се съхраняват в хладилник. Съхранявайте запасите си навсякъде, където прекарвате деня си – в колата, на бюрото си или у дома.

Втората най-благоприятна за кето ядка са… пеканите. Те съперничат на ядките макадамия по съдържание на мазнини и протеини, а също така са добър източник на магнезий, който помага за регулиране на мускулната и нервната функция, поддържа здравето на костите и помага за контролиране на нивата на кръвната захар. Изяжте няколко направо от пакета или ги добавете към домашно приготвената формула.

Сушеното телешко е друга удобна опция, която лесно можете да вземете със себе си, когато сте на път. Не забравяйте да проверите списъка на съставките на опаковката, преди да купите, защото много опции имат големи количества добавена захар, а тя означава въглехидрати.

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, което може да намали риска от сърдечни заболявания и инсулт чрез понижаване на нивата на лошия холестерол, според Американската сърдечна асоциация. Маслините са богати на мазнини, особено здравословни мононенаситени мазнини. В допълнение, те са заредени с антиоксиданти благодарение на витамин Е, нискокалорични и почти не съдържат въглехидрати. Имайте предвид обаче, че маслините могат да бъдат с високо съдържание на натрий.

Чедър, сирене, фета, моцарела – много видове сирена могат да се консумират на кето диета. За лека закуска, която можете да вземете със себе си на работа или по поръчка, изберете пръчици или филийки сирене. Просто не забравяйте да изберете мазни видове, защото мазнините са ключът към кето диетата.

Яйцата са страхотна закуска, тъй като предварителните изследвания показват, че имат едно от най-ниските съотношения на енергия към хранителни вещества от всяка друга храна. Те са богати на здравословни мазнини (стига да не пропускате жълтъка!) и са надежден източник на висококачествен протеин. Едно голямо яйце съдържа около 72 калории, 6 грама протеин, 5 грама мазнини и 0,4 грама въглехидрати. Дръжте няколко твърдо сварени яйца в хладилника, за да можете лесно да вземете едно, когато искате питателна закуска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене