ГОЛЯМА СЛУКА! 200-килограмов глиган осмисли последния излет на хаджидимовските ловци, повалиха го двама стрелци

200-килограмов глиган повалиха хаджидимовските ловци  от групата с отговорник Григор Милушев на последния ловен излет. Слуката ги споходи в късметлийската им местност Калъндата, където за пореден път заложиха своята пусия с надеждата, че съдбата отново ще е благосклонна към тях, подобно  на десетки други ловувания през годините. Очакванията им напълно се оправдаха и около обяд кучетата вдигнаха няколко диви прасета и ги насочиха към пусията. Там ги очакваше точният мерник на Атанас Разменов, който произведе пръв изстрел, но голямото животно продължи  да бяга и се наложи след преследване да го довърши Димитър Бозуков, който даде повод на ловната група да тържествуват, че няма да се приберат вкъщи с празни раници.

Слуката стана повод за обичайната фотосесия, в която съвсем естествено привилегията първи да се щракнат за спомен бе дадена на двамата отличници Разменов и Бозуков /сн. 1/. След това около трофея се скупчиха и останалите /сн. 2/, за да се захванат минути по-късно с отговорната задача по транжирането на животното и разпределянето на дяловете за всеки от групата /сн. 3/. С това бе натоварен един от най-опитните ловци и всепризнат майстор на ножа Атанас Пейчев, който се справи с обичайната си вещина.

Само преди седмица хаджидимовските ловци имаха необичайна слука в същата местност, където отстреляха вълк единак , който тежеше впечатляващите 80 килограма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене