Какво ще е времето в последния работен ден и през уикенда

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. През деня от запад облачността ще се увеличава, ще е висока и средна. На отделни места главно в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, след обяд в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 23 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, но облачността от запад ще се увеличава. В следобедните часове на места главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 18 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 29 мин. Луната в София залязва в 15 ч. и 19 мин. и изгрява в 23 ч. и 46 мин. Фаза на луната: последна четвърт.

В събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 21° и 26°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В неделя сутринта ще е слънчево и все още сравнително топло. През деня, с преминаване на студен атмосферен фронт, облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали. С усилване на вятъра от запад-северозапад ще нахлува хладен въздух и привечер и през нощта срещу понеделник температурите ще се понижат значително.

 НИМХ/БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене