Стоян Стоев поздрави преподавателите по повод Международния ден на учителите

Кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев поздрави всички настоящи и бивши преподаватели по повод Международния ден на учителите. По инициатива на ЮНЕСКО от 1994 г. този празник се чества на 5 октомври. Тази дата се отбелязва в над 100 държави, в това число в България.

„В живота на всеки човек има поне един учител, който е оставил ярка следа и който ще помни винаги! Честит Ден на учителя на тези, които ни формират като личности и възпитават любовта към знанието в децата ни“, подчерта Стоян Стоев. Той припомни, че образованието е национален приоритет на най-голямата партия. „Радвам се, че днес всички приемат заложената национална цел заплащането на учителите да бъде 125% от средната заплата за страната. За да стане възможно това обаче бяха заделени сериозни средства и това бе поставено като общонационална цел именно от ГЕРБ“, каза кандидатът за кмет.

„Ролята на общините е ключова, за да имаме добро и конкурентно образование. Заедно с това трябва да създаваме и най-добрите материални условия за нашите деца. Затова и основен приоритет за следващите 4 години е всяко училище в общината да има физкултурен салон и да се правят последователни инвестиции за подобряване на материалната и техническата база“, ангажира се Стоян Стоев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене