ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ“ ГР. БАНСКО

За първи път ДГ “Здравец“ се присъедини към инициативата Европейски ден на спорта в училище, организирана от Сдружение „BG Бъди активен“.
Тази година специалната тема е организирането на ЧИСТО събитие част от семейството Събития БезОтпадъци. Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред децата в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. С много радост и настроение, децата е целият екип на детската градина се забавляваха с разнообразни състезателни игри.

Специалните гости на събитието дадоха добър пример и вдъхновиха децата да спортуват активно. Сред тях бяха бившите потомствени ски-състезателки и настоящи треньори и спортни деятели Сашка Бистрина, Милена Балева, Елена Клечерова, Бойка Мечева, биатлонистката Дафинка Попова (Коева), световният шампион по таекуондо Николай Кехайов, световният шампион по канадска борба Георги Цветков и вицеевропейският шампион в същия спорт Димитър Юлев, двукратния носител на купата на България по футбол Борис Галчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене